|
Yumurta Tatlısı (Çankırı) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115841
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2016
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
12 yumurta
6 yemek kasığı un
1 tatlı kasığı toz seker
Şerbeti için:
4 su bardağı seker
3 su bardağı su
Yumurtaların akı ve sarısı ayrılarak yumurta aklarının içerisine 1 tatlı kasığı seker konup, kar haline gelinceye kadar çırpılır (Tencere ters çevrildiğinde karışımın dökülmemesi gerekir). Yumurta sarıları biraz çırpıldıktan sonra yumurta akının içerisine katılıp iyice çırpılır, ardından un konularak iyice yedirilir. Bunlar hazırlanırken diğer tarafta kullanılacak tepsinin içine kızdırılmış tereyağı konularak tepsi yağlanır. Yağlanan tepsinin içine karışım dökülerek önceden ısıtılmış fırına sürülür. Fırında hiç açılmadan 170 ºCde 45 dakika pişirilir. Başka bir kapta hazırlanan sıcak şerbet dökülerek hafif soğuması beklenir ve servis edilir.
|
|