| 
 
 
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1491 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2006 
3,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yumurta
 
3 çorba kaşığı dolusu mayanez
 
toz hardal 
 
tuz
 
 
Yumurtaları katı pişirip, soyun. Bir yumurtayı 3 dilime ayırın. Diğerlerini bir kapta, mayonez, hardal ve tuzla ezerek karıştırıp tabaktaki yeşil salata yaprağının üzerine koyun, en üste de bir dilim yumurta ilave edin. Mayonez yerine bir başka sos da kullanabilirsiniz.
 
 
 ML® Yumurta Salatası için tıklayın 
 
ML® Yumurta Salatası (görsel)
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11163 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007 
2,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6  adet yumurta
 
1 kahve fincanı sirke
 
10 adet siyah zeytin
 
3/4 kahve fincanı zeytinyağı
 
1/2 demet maydanoz
 
1 miktar tuz
 
 
1) İçinde su kaynamakta olan bir tencereye aşağı yukarı hepsi ayni büyüklükte olmak üzere 6 adet yumurta ilâve ederek, yumurtaları ancak sekiz dakika haşlamak ve sıcak suyunu dökerek üstlerine soğuk su ilâve etmek suretile yumurtaları on dakika kadar soğumaya bırakmalıdır.
 
2) Sonra, yumurtaları teker teker alarak kabuklarını   soymak ve kabukları soyulmuş yumurtaları uzunluklarına doğru, iki   veya dörde kesdikten sonra bunları muntazam bir şekilde yuvarlak bir  tabağa yerleştirmelidir.
 
3) Bunu müteakip bir kâseye, 1 miktar tuz, 1 kahve fincanı sirke, 3/4 kahve fincanı zeytinyağı ile kıyılırcasına ince doğranmış 1/2 demet de maydanoz koyarak hepini çatalla iyice bir çalkaladıktan sonra tabaktaki yumurtaların üzerine gezdirmeli. Yumurtaların aralarına da birer zeytin oturtmak suretile salatayı süslemeli ve servis yapmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
karavana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2008 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22748 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2008 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
8 adet siyah zeytin
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı sirke
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Yumurtaları 6-7 dakika haşlayıp, soğuduktan sonra soyun. Zeytin hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırarak, porselen bir servis tabağının ortasına koyun. Yumurtaları 4'e bölüp tabağın kenarlarına dizin. Yumurtaların aralarını zeytinlerle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
hanımeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2007 
Mesajlar: 49 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24434 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2008 
3,078 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 limon suyu, ya da bir çorba kaşığı sirke
 
6 adet siyah zeytin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Yumurtaları 8-9 dakika haşlayıp 5 dakika soğuk su içinde beklettikten sonra kabuklarını soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin ve salata tabağına yerleştirin; tuzunu serpin.
 
Zeytiriyağl, limon, va da sirke, birer fiske karabiber ve kırmızıbiberle sos hazırlayarak yumurtaların üzerine dökün.
 
Siyah zeytin ve arzuya göre ince kıyılmış dereotu serpiştirerek süsledikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
bilge79 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26743 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2008 
2,988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet haşlanmış yumurta
 
250 gr. domates
 
200 gr. sığır eti
 
Yarım kıvırcık salata
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Sirke
 
Tuz
 
Biber
 
 
Yumurtaları haşladıktan sonra, 6 parçaya bölün. Domatesleri yıkayarak kuruladıktan sonra sekiz parçaya doğrayın. Sığır etini haşlayın. İnce uzun dilimler halinde kesin. Bütün bu kesilen malzemeleri bir tabağa koyun. Yeşil salatayı da bunların üzerine dizin. Zeytinyağı, tuz, biber ve sirke ile bir sos hazırlayın. Salatanın üzerine dökerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.02.2023
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
karadadaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67687 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2011 
2,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3-4 dal dereotu
 
1 dal taze soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup enine ikiye kesin. Sarılarını dikkatlice ayrı bir kaba aktarıp iyice ezin. Yumurta sarıları henüz sıcakken kıyılmış dereotu, taze soğan, tereyağı, tuz ve baharatını ilave edip harmanlayın. Bu karışımı yumurta aklarının ortalarındaki boşluklara doldurun. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134506 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
5 adet küçük boy sosis
 
2 adet salatalık turşusu
 
3-4 çorba kaşığı mayonez
 
10 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
 
Tuz
 
Biraz sıvı yağ
 
 
Yumurtaları haşlayın (katı olcak).
 
Yumurtalar pişince doğra içine zeytinleri, küçük küçük doğranmış turşu ve sosisleri, sıvı yağı, tuzu ve mayonezi katıp iyice karıştırın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.01.2025
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134702 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018 
1,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet top haşlanmış yumurta
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı ketçap
 
Kırmızıbiber
 
 
Yumurtalar soğutulup içi sarıları çıkarılıp ezilir.
 
İçine mayonez ketçap tuz ve baharat eklenip tekrar yumurtaların içine doldurulur.
 
Üstüne kırmızıbiber serpilir.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
hatice hatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135129 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yumurta
 
Su
 
Maydanoz
 
Limon
 
Tuz
 
Ayçiçek yağı
 
 
Yumurtalarımızı katı yumurta şeklinde pişiriyoruz, soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesiyoruz.
 
Daha sonra maydonozlarımızı da kesip içine koyuyoruz.
 
Bu iki karışımın üstüne limon sıkıp ayçiçek yağı döküyoruz.
 
İsteğe bağlı tuz koyabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
imsak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2020 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150306 
Gönderme Tarihi: 04.May.2020 
617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haşlanmış yumurta
 
Kıvırcık
 
Mısır
 
Salatalık
 
Mor lahana
 
Havuç
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Sebzeler yıkanır, doğranır, bir salata kasesine aktarılır.
 
Üzerine tuz serpilir, zeytinyağı gezdirilir, karıştırılır.
 
Haşlanmış dilimlenmiş yumurta ile süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152004 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020 
518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane yumurta
 
1/2 limon suyu
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
1/4 çay kaşığı pul biber
 
1 tane yeşil soğan
 
2 - 3 dal maydanoz
 
3 - 4 yaprak taze nane
 
 
Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157541 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2021 
513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet yumurta
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
2 dal yeşil soğan
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Karabiber
 
Kekik
 
Zeytinyağı
 
 
Göz miktarı bütün yeşillikleri ince ince kıyın.
 
Haşlanmış yumurtaları dilimleyin.
 
Baharat ve yağını da ekleyip iyice karıştırın ve servis yapın.
 
İsterseniz üzerine zeytin ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164614 
Gönderme Tarihi: 03.May.2022 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yumurta
 
Taze soğan
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
Pul biber
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
Nane
 
Karabiber
 
Yeşil zeytin
 
Limon
 
 
Bir tencerede 7 veya 8 yumurta katı olacak şekilde haşlanır. Soğuk suya tutulup kabukları soyulur. Haşlanan yumurtaları istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
 
Diğer tarafta derin bir kaba güzelce yıkanmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze nane doğranır, tuzu, pul biberi, limonu ve zeytinyağı eklenir. Yeşilliklerden taze soğana cömert davranmamız gerekiyor. Doğranan yumurtalar da yeşilliklere ilave edilir ve fazlaca hırpalamadan bir kez tahta kaşıkla karıştırılır. En üstüne de son dilimlediğiniz yumurtalar dizilir. Ayrıca mevsiminde taze fesleğen de koyarsanız güzel bir aroma katıyor.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178411 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2024 
179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet yumurta (pişmiş)
 
1 avuç dereotu (kıyılmış)
 
3 dal taze soğan
 
1 avuç taze nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 çay kaşığı zeytinyağı
 
1/2 adet limon
 
 
Yumurtaları arzuya göre kayısı veya katı olacak şekilde tuzlu suda haşlayın. Tuzlu suda haşlamak, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.
 
Yumurtaları soyduktan sonra en az 8 parçaya ayırın ve bir kaseye aktarın.
 
Yumurtaların üzerine kıyılmış dereotu, taze soğan, taze nane, tuz, karabiber, pul biber, kekik, zeytinyağı ve limon suyu  ile tatlandırıp, yumurtalar parçalanmayacak şekilde elinizle veya spatula ile karıştırın.
 
Arzuya göre soğuk veya ılık olarak sofralarınızda afiyetle tüketin.
 
 
 
  
 | 
Yumurta Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181977 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2025 
121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 avuç dereotu
 
Yarım limonun suyu
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 dolu çay kaşığı kekik
 
1 dolu çay kaşığı kırmızı pul biber
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Yumurtaları oda sıcaklığına geldikten sonra, haşlamak için uygun bir tencereye alalım.
 
Üzerlerine; üst kısımları hafif açık kalacak şekilde su ilavesi yaparak, ocağın altını açalım.
 
Kaynamaya başladıktan sonra, 8-10 dakika süre ile haşlayalım ve ateşten alıp, süzüp soğutalım.
 
Güzelce yıkayıp, süzmüş olduğumuz maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım.
 
Kabuklarını soyduğumuz yumurtaların her birini; küp küp 8 parçaya keselim ve bir kaseye alalım.
 
Yumurtaların üzerine; baharatlar, yeşillikler, limon suyu ve zeytinyağı ilavesini yaparak, nazikçe karıştıralım.
 
Hazır olan salatamızı servis tabağına aktaralım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |