Kısa URL: https://ml.md/lc38375
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
9,437 defa indirildi / yazdırıldı
Erzurum Valiliği
Yumurta pilavının hamuru hazırlanırken içine yumurta katılır. Hamur yoğrulduktan sonra erişte gibi kesilir, makarna gibi haşlanır ve üzerine tereyağı dökülerek yenilir.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc151136
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
1,845 defa indirildi / yazdırıldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
6 adet yumurta
1 kg un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yumurta ve tuz derin bir kap içerisinde çırpılır.
Üzerine yavaş yavaş un dökülerek yoğrulur.
Daha sonra kap içerisinde hazırlanmış olan yumuşak durumdaki hamur sert bir zemine alınarak iyice katı kıvama gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir.
20 dk. kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
Dinlenmiş olan hamurlardan parçalar alınır ve çok ince olmayacak şekilde oklavayla açılır.
Açılmış olan hamurlardan şeritler halinde ince uzun parçalar kesilerek erişteler elde edilir.
Erişteler önceden unlanmış olan tepsiye konur ve daha sonra tuzlu sıcak suda kısa bir süre haşlanır.
Haşlanmış olan eriştelerin suyu süzüldükten sonra üzerine tavada eritilmiş olan tereyağı dökülerek 7-8 dk. kadar daha pişirilir ve sıcak olarak servise sunulur.