|
Yumurta Mıhlaması (Isparta) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36004
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kavrulmuş kıyma, soğan, yeşil biber, domates karabiber ve yağ birlikte bir müddet kavrulur.
Daha sonra tencerenin içinde yumurtalar için küçük yuvalar açılarak yumurtalar kırılır ve kısık ateşte pişirilip yenir.
|
Yumurta Mıhlaması (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104974
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
2-3 Adet Yeşil Biber
1 Adet Domates
3-4 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Kıyma yağda biraz kavrulduktan sonra, ince doğranmış soğan ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Küçük doğranmış yeşilbiber, domates, tuz ve karabiber eklenerek bir müddet daha kavrulur. Daha sonra tencerenin içinde yumurtalar için açılan küçük yuvalara, yumurtalar kırılır ve kısık ateşte pişirilip, servis yapılır.
|
|