| 
 
 
 | 
Yulaflı Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169417 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2022 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
4 - 4,5 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
 
1 su bardağı yulaf ezmesi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
2 tatlı kaşığı kekik
 
1,5 su bardağı ılık su
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
 
 
Unu eleyip maya ile karıştırın. Yulaf ezmesi, tuz, toz şeker, sıvı yağ, peynir rendesi, kekik ve ılık suyu ekleyerek iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.
 
Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup ekmek şeklinde yuvarlayın ve tepsiye alın. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve yulaf ezmesi serpin. 20 dakika bekletip pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkartıp üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Yulaf Ekmeği | 
  | 
mahmut paşa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123672 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017 
1,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Buğday unu 290 gr
 
Yulaf (ezme no:2) 50 gr
 
Soyulmuş ayçiçeği çekirdeği 25 gr
 
Şeker 10 gr
 
Tuz 5 gr
 
Kuru maya 4 gr
 
Bitkisel Yağ 30 ml
 
Su (oda sıcaklığı) 210 ml
 
 
Su, tuz, şeker ve mayayı ayrı kapta iyice karıştırın. 20 ml bitkisel yağ ve un ekleyin ve hamuru yoğurun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine bitkisel yağ sürün, hamuru koyun ve kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu EKMEK, pişirme süresini 2 saat 30 dakika olarak ayarlayın "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 30 dakika önce kapağı açıp ekmeği çevirin. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır ekmeği içinden alın ve soğuması için 20 dakika bırakın.
 
 
 
  
 | 
Yulaflı Ekmek | 
  | 
saba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31279 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2008 
3,896 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5-2 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. 1 su bardağı yulaf ezmesi, birer tatlı kaşığı tuz ve şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı ılık su ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 50 dakika bekletin. Ekmek şekli verin ve yağlanmış tepsiye koyun. Ekmeğin üzerine sıvı yağ sürün. 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi serpin. 20 dakika bekletip 180 C'ye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |