Kısa URL: https://ml.md/lc170237
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
Yulaf kepeğinin temizlendikten sonra kurutulup ezilmesiyle elde edilen tahıla yulaf ezmesi denir. Yulaf ezmesini tüketmenin ise bir çok farklı yolu var. Doğru hazırlama ve sunumla yulaf ezmesini vazgeçemeyeceğiniz yiyecekler arasına almanız çok kolay. Yulaf ezmesini soya sütü, yoğurt veya yağsız süt ile karıştırarak hazırlayabilir ve kahvaltılarda tüketebilirsiniz. Omletinizin içerisine bir miktar ekleyerek doyuruculuğunu arttırabilirsiniz. En başta kekler olmak üzere hamur işlerinize ekleyerek besin değerlerini artırabilirsiniz. Spor öncesi yulaflı besinler tüketerek enerji seviyenizi yükseltebilirsiniz. Klasik tariflerle tatlı ve pasta tüketimi yerine yulafla hazırlayacağınız kalorisi düşük alternatiflere yönelebilir, böylece formunuzu koruyabilirsiniz. Smoothielerinize yulaf ezmesi ekleyerek kıvamını arttırabilirsiniz. Doyurucu olması ve uzun sürede sindirilmesi sebebiyle gün içerisinde acıktığınızda yulaflı ürünler tercih etmeniz açlık krizlerinin önüne geçer ve kilo almamanıza yardımcı olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc162738
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
Yulaf ezmesini tüketmenin en kolay yolu ise şu şekildedir; yarım fincan yulafı, 1 su bardağı suyu ve bir tutam tuzu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tahıl yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
Aslında yulaf ezmesini tüketmenin pek çok yolu var. Mesela sabahları omlete ekleyebilir, kek ya da pasta gibi hamur işlerine ilave edebilirsiniz. Yulaf ezmesini kahvaltıda yemenin bir yolu da şu; cam bir kavanozun içerisine 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi, ¾ bardak süt, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı balı koyarak karıştırın. Bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kapağını açarak üzerine muz, çiğ badem, ceviz içi koyarak yiyebilirsiniz.
Yulaf ezmesini yemenin güzel başka bir yolu da, yoğurtla tüketilmesidir. Tabii bunun için ev yapımı yoğurdu tercih etseniz sizin için daha iyi olur. 1 kase yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı yulafı koyarak güzelce karıştırın. Bu karışımı lezzetlendirmek için içerisine çilek ya da muz gibi sevdiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz.