Kısa URL: https://ml.md/lc40969
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2009
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
1 kaşık tereyağı
2 bardak su
1 kaşık yulaf
Tuz
Normal çorbalarda olduğu gibi tencereye önce yağ konulur. Isıtılarak eritilir ve hafif yakılır. Tencereye su ilâve edilir. Kaynadıktan sonra yulaf da aktarılır. Bir taraftan da karıştırılarak 25 - 30 dakika kaynamaya bırakılır. Bu süre sonunda ateşten indirilir. Ateşin hafif olması gerekir.
Kısa URL: https://ml.md/lc12175
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2007
2,724 defa indirildi / yazdırıldı
Kullanılacak malzeme (1 kişilik):
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı yulaf unu,
2 bardak su,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Bir kuşaneye yağ konur ve kap orta ısılı ateşe oturtulur. Yağ hafif surette kızmaya başlayınca kaynar su sicim gibi ince akıtılarak kızgın yağa yedirilir. Tenceredeki yağlı su kaynayınca tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırılırken yulaf unu serpiştirilerek buna yedirilir. Sonra topaklanmasını önlemek için devamlı surette karıştırılarak çorba yarım saat kadar çok hafif ateşte pişirilir.
Bu sürenin sonunda kuşane ateşten indirilir ve içindeki, çorba kâsesine boşaltıldıktan sonra öylece servis yapılır.