| 
 | 
| Yüksük Çorbası (Adana) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc54468 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
 3,695 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 alabildiğine su
 250 gr yağsız kıyma
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 2 tatlı kaşığı biber salçası
 4 su bardağı et suyu
 25 gr bitkisel margarin (ayrıca, 3 yemek kaşığı sıvıyağ)
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 yemek kaşığı kuru nane
 2 adet limonun suyu
 2 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 Hamuru hazırlamak için; Unu yoğurma kabına aktarıp üzerine tuz ve yeterince su ekleyerek ele yapışmayan, sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin.
 Hamurdan eşit büyüklükte iki adet beze yapın. Bezeleri oklava yardımıyla, hazır yufka kalınlığında açın. Yufkadan, dikiş yüksüğü ya da ruj kapağı yardımıyla yuvarlak parçalar yapıp bir tepside biriktirin.
 Diğer taraftan, kıymanın üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
 Sıvıyağı teflon tavaya aktarıp köfteleri kızgın yağda 5-6 aakika kadar kızartın.
 Margarini orta boy bir tavada eritip salça, et suyu, tuz, karabiber ve limon suyunu ilave ettikten sonra kaynatarak çorbanın sosunu hazırlayın.
 Nohut ve köfteleri kaynamakta olan sosun içine atıp 15 dakika pişirin. Son olarak önceden hazırladığınız yuvarlak hamurları da aktarıp 10 dakika daha kaynatın. Sıcak sıcak servise sunun.
 
 Not: Hamurdan yuvarlaklar çıkarmak için 1 santim çapında herhangi bir kalıptan yararlanabilirsiniz. Bu çorbanın özelliği içinde bozuk para şeklinde hamurlar olmasıdır.
 
 
 | 
| Yüksük Çorbası (Adana) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67620 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
 3,134 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 1 kâse pişirilmemiş mantı
 1 su bardağı nohut
 2 litre su
 2 çorba kaşığı salça
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı nane
 3 diş sarımsak
 Tuz
 
 Akşamdan ısladığınız nohudu yıkayıp süzün. Suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan nohutlara mantıları ilave edin. Bir tavada erittiğiniz tereyağında ezdiğiniz sarımsakları, salçayı ve naneyi kavurun. Pişen çorbanın üzerinde gezdirip, karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Yüzük Çorbası  (Adana) | 
|  | yeşeren dallar Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.03.2011
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72630 Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
 4,126 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım Kilo mantı
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 2-3 domates
 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
 1.5 kase haşlanmış nohut
 
 
 Geniş bir tencerede yağ ve salçaları kavurduktan sonra, domatesleri rendeleynip kavrulan salçaya ilave edilir. Kısa bir süre pişdikten sonra üzerine kaynamış 6 su bardağı su dökülür.
 Mantıdan daha sulu olacağı için eğer suyu az gelirse göz kararı sıcak su ilave edilir.
 Mantıları içine attıktan sonra yapışmaması için bir süre karıştırılır. Daha sonra nohut eklenir. Ezilen sarımsak limon suyu ve kuru nane ilavesi yapılır.
 
 
 | 
| Yüzük Çorbası (Adana) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103677 Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
 2,423 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Prof. Dr. Erman Artun
 
 1 kg. un
 1/2 kg. yağsız iri kıyma
 1 baş soğan
 1 kaşık salça
 1 yumurta
 1 adet limon suyu
 1 bardak haşlanmış nohut
 Tuz
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 
 Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir. Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir. Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır. Bir tencerede 3 litre kadar kaynatılan suya, kapatılan hamurlar ve pişmiş nohutlar atılır. Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta kızdırılan salça, yağ ve baharat karışımı yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır.
 
 
 | 
| Yüksük Çorbası (Adana) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104274 Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
 2,320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
 
 500 gr. un
 250 gr. kıyma
 1 yumurta
 1 baş soğan
 2 limon
 1 su bardağı nohut
 3 su bardağı et suyu
 2 yemek kaşığı salça
 Tuz
 Karabiber
 
 500 gr. un hamur tahtasına elenir. içine yumurta, tuz ve su ilave edilerek sertçe bir hamur yapılır. iyice yoğrulan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir. Dinlenen hamur un serpilmiş tahtada açılarak 2 cm. kareler halinde kesilir.
 İnce kıyıimış soğan, tuz ve karabiber kıymaya ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım kareler halinde kesilen hamurun içine konur. Hamurun dört köşesi birleştirilerek yapıştırılır. Eritilmiş yağ, salça, et suyu ve nohut kaynatılır.
 Hamurlar bu karışımın içine atılarak su yüzüne çıkıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kaynatılır, limon suyu ilave edilir. Pişen çorba, üzerine nane serpilerek yapılır.
 
 
 | 
| Yüksük Çorbası (Adana) | 
|  | ahmet dayı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.12.2019
 Mesajlar: 29
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147637 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
 760 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kase pişmemiş ve küçük boyda hazırlanmış mantı
 1 kase haşlanmış nohut
 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 yemek kaşığı biber salçası
 2-2,5 lt sıcak su
 1 yemek kaşığı toz nane
 1 adet limonun suyu
 1 tutam tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 
 Bir tencereye salça ve naneyi koyun.
 Sıvı yağ ilave ederek malzemeleri kavurun.
 Daha sonra sıcak su ilave edin.
 Önce mantıları sonra da nohutları sıcak suya atın.
 Pişmesine yakın limon suyu ve baharatları ekledikten sonra servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Yüksük Çorbası (Adana) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152284 Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2020
 467 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 3,5 su bardağı dondurulmuş mantı
 2 su bardağı haşlanmış nohut
 6,5 su bardağı et suyu
 3 çay kaşığı kuru nane
 2 çay kaşığı tuz
 
 Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
 Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
 Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.
 Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Yüksük Çorbası (Adana) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156072 Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
 373 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kase mantı
 2 kaşık domates salçası
 2 kaşık tereyağı
 2 bardak nohut (Haşlanmış)
 6-7 bardak et suyu
 Kuru nane
 Tuz
 
 Derin bir tencerenin içinde tereyağını eritip üzerine salçayı koyun ve biraz kavurun. Üzerine et suyunu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayama başlayınca nohudu ve mantıları ilave edin. En son baharatlarını da attıntan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte mantılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 | 
| Yüzük Çorbası (Adana) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164299 Gönderme Tarihi: 17.Nis.2022
 393 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatma Arslantaş
 
 Hamuru için:
 4 su bardağı un
 1 küp pak maya
 3 su bardağı ılık su
 İçi için:
 1 kilo çiğ kuzu kıyması
 1 adet mor soğan
 1 demet maydanoz
 1 kaşık sıvı yağ
 Bir tutam tuz
 Yemek yapımı için:
 2 kaşık biber salçası
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 4 su bardağı sıcak su
 1 yemek kaşığı kuru nane
 Pul biber
 Tuz
 
 Un, ılık su ve pak maya ile yoğurulur mayalanması beklenir.
 Mayalanan hamur bezelenir yufka ekmeğinden biraz daha kalın olacak şekilde açılır.
 Ekmek tahtasında kare kare açılır.
 İçi önceden hazırlanır. Bir kilo çiğ kıyma bir baş mor soğan bir demet maydanoz salça karıştırılır.
 Hazırlanan harç parmak ucuyla kesilen hamurların içine konulur hamurun dört ucu kapatılır.
 Yapışmaması için unlu bir tepsiye konulur tepside sallanarak una bulanır.
 Yağda salça kavrulur sıcak su eklenir ilk önce nohut ve kızartılmış küp küp kesilmiş kıtırdaklar konulur biraz kaynayınca kıymalı hamurlar atılır baharatları ayılır kaynamaya bırakılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |