| 
 
 
 | 
Yufkasız Tava Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173482 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2023 
328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı rendelenmiş karışık beyaz peynir ve kaşar peyniri
 
Yarım su bardağı rendelemiş sucuk
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Karıştırma kabına yumurtayı alıp çırpalım.
 
Üzerine suyu tuzu peyniri ve sucuğu ekleyelim.
 
En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra 2-3 yemek kaşığı yağla yağlamış 22 cm büyüklüğündeki tavaya döküp üzerini düzeltelim.
 
Kapağı kapalı olarak orta ateşte altı kızarıp pişince büyük bir tabak yardımıyla çevirip diğer tarafını da bir kaç dakika pişirelim.
 
Dilimleyip servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Yufkasız Tava Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179653 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2024 
263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
3-4 dal maydanoz
 
3 dal taze soğan
 
Arası için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Yumurtaları, sütü, tuzu, unu, ve kabartma tozunu derince bir kaba alın ve tel bir çırpıcı yardımı ile çırpın.
 
Ardından içine ince doğranmış maydanozları ve taze soğanları ilave edin.
 
Güzelce karıştırdıktan sonra, yapışmaz tabanlı bir tavaya, her seferinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve fırçayla tavanın her yerine yaydıktan sonra, hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak arkalı önlü güzelce pişirin.
 
Tüm malzemeyi bu şekilde pişirdikten sonra bir kenara alın. 
 
Bu şekilde 4 adet krep elde edeceksiniz.
 
Sonra kreplerden birisini tavaya tekrar alın ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını krepin üstüne yaydıktan sonra üstüne diğer krepi koyun ve tavayı kaşar peyniri eriyene dek ısıtın.
 
Sonra kenara alın ve kalan malzemelere de aynı işlemi yapın.
 
Üstü üste koyduğunuz arası kaşarlı krepleri dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yufkasız Tava Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182859 
Gönderme Tarihi: 02.May.2025 
169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (isteğe bağlı lor peyniri)
 
2 adet yumurta
 
Yarım paket kabartma tozu
 
3 yemek kaşığı un
 
Yarım çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı çörek otu
 
Yarım yemek kaşığı tereyağı (tavanın tabanını yağlamak için)
 
 
Patates ve kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
 
Derin bir kaba alıp üzerine yumurtaları kırın.
 
Rendelenmiş beyaz peynir (veya lor peyniri), un, kabartma tozu, su ve baharatları ekleyin.
 
Malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
 
Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı ile tabanını güzelce yağlayın.
 
Hazırladığınız börek harcını tavaya dökün ve spatula yardımıyla düzeltin.
 
Üzerine çörekotu veya susam serpiştirin.
 
Çok kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye başlayın.
 
Yaklaşık 12-15 dakika sonra alt kısmı kızardığında, böreği bir tabak yardımıyla ters çevirin.
 
Tavayı tekrar hafifçe yağlayarak böreğin diğer yüzünü tavaya yerleştirin.
 
Alt kısmı da güzelce kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.
 
Yufkasız tava böreğinizi sıcak servis ederek çay, domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |