| 
 
 
 | 
Yufkalı Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173256 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2023 
520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yufka
 
1 adet bütün tavuk (haşlanmış ya da didiklenmiş)
 
Sosu için:
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
2 diş sarımsak
 
1 kahve fincanı kadar sirke
 
Islatmak için:
 
3-4 su bardağı tavuk suyu
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Toz kırmızı biber
 
 
Yufkaları rulo şeklinde sarıp, 2 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yufkaların üzerine 3-4 su bardağı tavuk suyu ekleyip haşladıktan sonra sosu hazırlamak için tencereye malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz. Haşlanan yufkaların üzerine sosu gezdirdikten sonra üzerine tavuk etini yayıyoruz. Tereyağlı toz biberli karışımı tavuk etinin üzerine döktükten sonra servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Yufkalı Tavuk | 
  | 
alaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94708 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013 
2,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su bardağı İnce Bulgur 
 
4 adet Yufka
 
Yarım kg Tavuk İncik Eti Kemiksiz 
 
4 diş sarımsak
 
1 kg Yoğurt
 
3 çorba kaşığı margarin
 
 
Tavuk incik etlerini düdüklü tencerede bol su ile 35 Dk. haşlayın. Tavuk eti haşlanırken elinizle parçaladığınız kuru köy yufkalarının yarısını derince bir fırın tepsisine gelişi güzel yerleştirin. Tavuk etleri pişince haşladığınız sudan çıkarıp parçalayın ve yufkaların üzerine yerleştirin. Başka bir teflon tencerede 2 Su bardağı kaynar tavuk suyuna yıkadığınız bulguru atıp pişirin. Yufka ve tavukların bulunduğu fırın tepsinizdeki boşluklara bulgur pilavını da ekleyin. Kalan yufkaları bu sefer bütün olmalarına özen göstererek tavukların üzerine yerleştirip, kalan sıcak tavuk suyunu üzerine dökün. Sıcak fırında 15 dk tuttuktan sonra fırından çıkartın. Servis tabağına alarak. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis edin.
  
 | 
Yufkalı Tavuk | 
  | 
hasret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.07.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25621 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tavuk budu
 
3 tavuk göğüs eti
 
4 adet yufka
 
4 adet patates
 
2 adet domates
 
2 adet biber
 
Az ayçiçek yağı
 
Maydanoz
 
 
Tavukların kemiklerini ayıklayın. Kuşbaşı doğrayın ve ilave edip az daha kavurun. Domatesleri, biberi ilave edip az da su koyun ve pişirin. Süzdürün suyunu ayırın. Yufkaları altıya bölün. Her iki parçayı birleştirip tavukları içine sarın ve et kısmı alta gelsin. Hepsini böyle sarın ve en sonunda süzülen tavuk suyunu da üzerlerine gezdirip fırına verin. 20 dakikada hazırdır. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Yufkada Tavuk | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9793 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006 
3,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER (6 kişilik)
 
1 yumurta
 
6 adet tavuk budu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
3 adet yufka
 
tuz, karabiber
 
 
Tavuk butlarını haşlayın. Suyunu süzüp, üzerine tuz ve karabiber serperek soğumaya bırakın. Isıyı dayanıklı cam bir kabı yağlayın. Yufkaları 2'ye bölün. Her bir yarım yufkanın içine bir tavuk budu koyup, uç kısmı dışarıda kalacak şekilde sardıktan sonra fırın | kabına yerleştirin. 1 yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sivı yağı bir kasede karıştırıp, yufkaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar (25 dakika) tutun.
  
 | 
Yufkada Tavuk | 
  | 
ASIK 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2006 
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9334 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006 
4,448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk 
 
5 büyük soğan
 
5 domates
 
2 çorba kaşığı
 
1 kaşık çiçekyağı 
 
4 yufka 
 
1 yumurta
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Beş büyük soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tavada 2 kaşık yağda cam gibi olup yumuşayıncaya kadar kavurun. Körpe bir tavuğu, tencerede iki kaşık margarinde on dakika kızartın; üzerine kavrulmuş soğanları dökün ve bir bardak da sıcak su ilave edin. Sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış iki domates, iki çay kaşığı karabiber ve üç çay kaşığı tuzu katıp bir iki kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın, ağır ateşte bir ya da duruma göre birbuçuk saat kaynattıktan sonra ateşten indirin. Soğuyunca tavuğun kemiklerini çıkarıp, etlerini küçük parçalar halinde tenceredeki soğanlara karıştırın. Öte yandan dört yufkanın aralarına ufak bir kapta erittiğiniz iki kaşık margarinle bir kaşık çiçekyağı karışımını sürün. Araları yağlanmış, üstüste duran yufkaları önce ortadan, sonra ortada 20'şer santimlik şeritler kalacak şekilde iki kenarlarından kesin. Elinizdeki 20 santim genişliğinde iki şeridi, üçer kareye bölün ve böylece elde ettiğiniz 6 tane kare şeklindeki yufkaya tenceredeki ufalanmış soğanlı tavuk etlerini bölüştürün. Sonra da yufkaları bohça gibi katlayın. Üzerlerine önce yufka aralarına sürdüğünüz margarinden sonra da artan yumurtadan sürüp, orta ısıdaki fırında 20 dakika kadar kızartın.
  
 | 
Yufkalı Tavuk | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3410 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
2,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
 
200 gr margarin 
 
200 gr tereyağı
 
750 gr pirinç
 
5 adet yufka
 
 
Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.
 
Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın. Tavuk suyu böreğin üzerini  biraz aşmalıdır. Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin. Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra  bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu  bire birbuçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Yufkalı Yumurta için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |