|
Yufkalı Şiş Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72749
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
4 dilim bayat ekmek
150 gr. dana eti
1 çay kaşığı kimyon
100 gr. koyun eti
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
200 gr. tavuk eti
2 adet yufka
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Yufka ve fıstık hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin. Fıstığı ilave edip yoğurun. Harcı ikiye bölün. Her bir parçayı rulo yapıp yufkalara sarın, en az yarım saat buzdolabında bekletin. Bir santimetre eninde halkalar keserek şişlere geçirin ve fırın ızgarasında pişirin.
|
Yufkalı Şiş Köfte |
|
ziynet yılmaz
Aşçı
Kayıt: 25.10.2016
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120600
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2016
1,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
Yufka
4 adet taze soğan
½ kilo kıyma
3 adet sarımsak
½ demet maydanoz
Ayçiçek yağı
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Taze soğanları ve maydanozları ince ince doğrayıp kıyın. Derin bir kaba maydanozları, soğanları, kıymayı, sarımsakları, kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu koyup yoğurun. Yoğurulan eti rulo halinde kebap şekline getirin. Bir süre buzdolabında dinlendirin. Yufkayı serin ve yağlayın, diğer yufkayı üstüne serin, kenarlarından katlayarak dikdörtgen haline getirin. Dolapta beklettiğiniz eti yufkanın bir kenarına koyup sarın ve ufak parçalar halinde kesin. Bu parçaları da şişlere geçirip, kızdırdığınız yağda kızartın. Domates, soğan ve maydanoz ile servis yapın.
|
Yufkalı Şiş Köfte |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc140699
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2019
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
200 gram tavuk eti
150 gram dana eti
100 gram koyun eti
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz
Yufka ve çekilmiş fıstık hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bu karışımı kıyma makinesi veya mutfak robotunda çekin. Başka bir kaba alarak fıstığı ilave edip, iyice yoğurun. Bu köfte harcını ikiye ayırın. Rulo şekline getirip, yufkalara sarın. Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra 1 cm eninde halkalar keserek, şişlere geçirin. Kömür ateşinde veya fırın ızgarasında pişirip, servis yapın.
|
|