| 
 
 
 | 
YUFKALI MAKARNA | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8148 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006 
2,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250   gram makarna                                     
 
2   bardak undan hazırlanmış
 
Tavuk ciğeri ya da kuzu ciğeri                 
 
yağlanmış börek hamuru
 
veyahut kıyma                                  
 
200   gram gravyer ya da kaşar peyniri
 
1    kutu bezelye 0 numara                             
 
2   kaşık yağ                                             
 
2   adet yumurta
 
1   baş soğan                                                 
 
Yeteri kadar tuz.
 
 
Makarna tuzlu ve bol suda haşlanıp süzgüye çıkarılır. Bir kap içinde 2 kaşık yağla kıyılmış 2 soğan kavrulur, kuzu, tavuk ciğeri ya da kıyma kavrulur, soğana karıştırılır, domates ilâve edilip beraber pişirilir. Suyunu çektirilip süzülmüş makarna ile karıştırılır. Rendelenmiş peynirler, yarım kutu ince bezelye makarna ile halledilir. Yağlı hamur böreği tarifi üzerine hazırlanmış hamur dört pazı yapılır. Makarna da dörde bölünür, hamurun bir tanesine zeytinyağı sürüp merdane ile açılır, üzerine makarna konur. Arzu edilen şekilde sarılıp diğerleri de aynı surette hazırlandıktan sonra pişecek kaba konur. Üzerine yumurta sürülüp orta ateşli fırında pişirilir.
  
 | 
YUFKALI MAKARNA | 
  | 
sardunya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19727 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007 
2,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. makarna istenilen çeşit, 
 
150 gr. kıyma 
 
1/2 kutu bezelye en iri cinsten, 
 
1 kaşık salça veya 1 adet domates, 
 
1 adet hazır yufka, 
 
tuz, karabiber, 
 
2 kaşık yağ, 
 
1 adet soğan, 
 
100 gr. kaşar peyniri.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Makarnaları haşlayıp süzünüz
 
2-  Kıymayı kavurunuz.
 
3-  Tencerede süzülmüş makarnanın içine kıymayı, bezelyeyi, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu karabiberi koyup karıştırınız,
 
4-  Bir yufkayı dört eşit parçaya ayırınız.
 
5-  Her yufka parçasının içerisine makarnanın dörtte birini koyup istediğiniz şekilde sarınız.
 
6-  Yağlanmış fırın tepsisine koyup üstünü pembe renkte kızartınız.
 
7-  Dilimlere keserek servis tabağına koyup sıcak servis yapınız.
  
 | 
Yufkalı Makarna | 
  | 
yorgun adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2011 
Mesajlar: 61
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65092 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. çubuk makarna
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1/2 kutu bezelye konservesi
 
1 adet domates
 
1 adet soğan
 
2 adet yufka
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencereye yağı koyun. Doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve bezelyeyi ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. İyice karıştırın. Domatesler eriyince, makarnayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de katın. İki adet yufkayı üst üste koyun. Makarnayı yufkaların bir kenarına yayın. Rulo yapıp yağlı tepsiye koyun. 200 derecede pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Yufkalı Makarna | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3407 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
2,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 numara makarna
 
2 adet yufka
 
100 gram beyaz peynir
 
1 demet maydanoz
 
3 yumurta
 
1 bardak süt
 
2 kaşık margarin
 
 
Makarna hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edilir. Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutulur ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisi ya da payreks bir kap yağlanır. Altına bir bütün yufka döşenir. Yufkanın kenarları dışarı taşırılır. 2. yufkanın sadece kenarları kesilir ve kestiğimiz kenarları tepsinin altına döşenir. Öte yandan peynir elde ufalanır. Maydanoz ince doğranır ve çırpılmış 3 yumurta, yağ 1-2 kez karıştırılır, suyu süzülmüş olan makarna da bu karışıma ilave edilir, tepsiye döşenir. Kenarları dışarı taşan yufka makarnanın üzerine örtülür ve kenarlarını kestiğimiz 2. yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yağlanıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir.
  
 | 
Yufkalı Makarna | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110480 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015 
1,636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket çubuk makarna
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 bardak bezelye
 
1'er adet domates ve soğan
 
2 adet yufka
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Makarnayı haşlayıp süzün. Yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve bezelyeyi soteleyin. Domatesler eriyince, makarnayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de katın. İki adet yufkayı üst üste koyun. Makarnayı yufkaların bir kenarına yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Yufkalı Makarna | 
  | 
Ay Gül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119581 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016 
1,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dilek Taştan
 
 
500 gr. makarna
 
200 gr. kıyma
 
50 gr. peynir rendesi
 
Yarım litre süt
 
5 yumurta
 
3 kaşık margarin
 
1 baş soğan
 
2 adet yufka
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Makarnayı kırmadan bol tuzlu suda haşlayın ve üzerine soğuk su dökerek süzün Bir tavada erittiğiniz margarinde ince ince doğradığınız soğanı hafifçe kavurun. Buna kıymayı ve tuzu, biberi ilave ederek karıştırın, ateşten indirin. Süzdüğünüz makarnayı bir tencereye alıp, kıymayı ilâve edin. Ayrı bir kaba kırdığınız yumurtaları çatalla iyice çırpın. Buna yarım litre sütü, tuzu, karabiberi, peynir rendesinin yarısını ekleyerek karıştırın. Makarnanın üzerine dökün. Fırın tepsisini yağlayarak yufkanın birini serin. Üzerine makarna dökün, ikinci yufkayı da makarnanın üzerine yayın. Çırptığınız yumurtayı sürüp, peynir serptikten sonra, tepsiyi fırına sürün. Kızardıktan sonra çıkarın. Dilim dilim keserek servis yapın.
  
 | 
Yufkalı Makarna | 
  | 
çorum sarısı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126127 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2017 
974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram makarna
 
100 gram kaşar peyniri
 
2 adet yufka
 
1,5 çorba kaşığı yağ
 
2 adet yumurta
 
1 bardak süt
 
Tuz
 
 
Bir tepsinin içini yağlayın. Önce tabana bir yufka yerleştirin (yufkanın kenarlan, tepsiden taşsın). Sonra, başladığınız makarnanın yansım yufkanın üstüne döşeyin. Bunun üzerine rendelenmiş kaşer peyniriyle, sütlü çırptığınız yumurtalan serpin.
 
Öteki tencerede kalan makarnaları da bunun üzerine yayın. En üstü, ikinci yufkayı da örtüp, bunun üstünü yumurtalayın. Sonra pişirmeye bırakın, üstteki yufka kızarınca alıp sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |