| 
 
 
 | 
Yufkalı Kebap (kıyma) | 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75001 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2012 
2,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 lavaş
 
600 gram yağlı kıyma
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
 
6 dal maydanoz
 
 
Kıymayı derin bir kabın içinde yoğurmaya başlayın. İçine baharatı, ezilmiş sarımsakları ve rendelenen soğanın suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Yaklaşık 15 dakika iyice yoğrulan bu kıymayı şişlere geçirip şekil verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Yufkaları pişerken üzerine bastırıp suyunu alın. Yufkalar bu suyla hafif ıslanmış olacak; içine pişen eti koyup hemen sarın ve üzerine maydanoz serpip dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Yufka Kebabı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69926 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011 
2,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet hazır yufka
 
500 gr dana kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Yarım demet maydonoz
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
 
2 adet soğan
 
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
 
 
Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup maydanoz ve biberleri temizleyin. Biberleri halka halka doğrayın. Domatesleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın. Margarini bir tencerede eritip kıymayı ilave edin. Karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıyılmış soğanı, biberleri, domates ve maydanozu ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip et suyunu salıp çekinceye pişirin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yufkaları üst üste düz bir zemine serip artı şeklinde dörde keserek 8 üçgen parça elde edin. Dört üçgen parçanın üzerini sütle ıslatıp diğer dört parçayı üzerlerine kapatın. Hazırladığınız yufkaların üzerine pişirdiğiniz etli iç malzemeyi paylaştırıp dikdörtgen şeklinde katlayarak sarın. 4, Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile 2 kaşık yoğurdu çırpıp böreklerin üzerine sürün ve bir tutam susam serpin. Fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
  
 | 
Yufka Kebabı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59466 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2011 
4,023 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.zaman.com.tr/
 
 
2 adet hazır yufka
 
500 gr köftelik dana kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet sivribiber
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı margarin
 
yarım demet maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
1 sb süt
 
Üzeri için;
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çk yoğurt
 
1 çk susam
 
 
Soğanları kıyın.Biberleri halka halka doğrayın. Domatesleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın. Margarini bir tencerede eritip kıymayı ilave edin. Birkaç dakika sote edin. Soğanı, biberleri, domates ve maydanozu ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip et suyunu salıp çekinceye pişirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yufkaları üst üste düz bir zemine serip artı şeklinde dörde keserek 8 üçgen parça elde edin. Dört üçgen parçanın üzerini sütle ıslatıp diğer dört parçayı üzerlerine kapatın. Yufkaların üzerine pişirdiğiniz etli iç malzemeyi paylaştırıp dikdörtgen şeklinde katlayarak sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile 2 kaşık yoğurdu çırpıp böreklerin üzerine sürün ve bir tutam susam serpin. Fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
  
 | 
Yufkalı Kebap (kıymadan) | 
  | 
doktrin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2009 
Mesajlar: 41 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37195 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009 
2,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
2 adet hazır yufka
 
500 gr kıyma
 
2 kuru soğan
 
2 sivribiber
 
2 domates
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı susam
 
 
Soğanları ve maydanozu soyup kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri halka halka doğrayın. Margarini bir tencerede eritip eti ilave edin. Karıştırarak birkaç dakika sote edin. Doğranmış bütün malzemeyi, tuz, karabiber ekleyip suyunu salıp çekinceye pişirin. Yufkaları üst üste düz zeminde açıp artı şeklinde dörde keserek 2 katlı 4 üçgen parça elde edin. Her birinin arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste koyun. Yufkaların üzerine pişirdiğiniz etli malzemeyi paylaştırıp dikdörtgen şeklinde katlayarak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |