| 
 
 
 | 
Yufkalı kadayıf sarması | 
  | 
ATLAS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17139 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007 
3,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kadayıf, 
 
yarım çay bardağı zeytinyağı, 
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz, 
 
2 adet yufka, 
 
2 çorba kaşığı tereyağı. 
 
Şerbeti için: 
 
3 su bardağı tozşeker, 
 
2 su bardağı su, 
 
limon suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı tepsiye âlın. Elinizle didik didik yapın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı minik minik doğranmış tereyağını koyun. Yoğurun. Yufkanın 1 adetini düz bir zemine alın. üzerine kadayıfın yarısını yayın.
 
Dövülmüş cevizi ekleyin. Yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim kesin.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını da küp doğrayıp kadayıfların üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Kadayıflar şerbeti iyice çekince servis yapın.
 
 
 ML® Yufkalı Kadayıf Sarması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 19.04.2015
  
 | 
Yufkalı Tel Kadayıf | 
  | 
ahmet abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2015 
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114441 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016 
1,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı
 
250 gr kadayıf
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
100 gr tereyağı
 
Toz antep fıstığı
 
Şerbet için:
 
4 su bardağı su
 
4 su bardağı şeker
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serin ve ortadan ikiye kesin.
 
Elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini su+sıvıyağ karışımı ile ıslatın.
 
Islattığınız yufkanın üzerine elinizle didiklediğiniz kadayıftan serpin.
 
Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpin.
 
Yufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayın ve sıkıca sararak rulo yapın.
 
Ruloları 2 parmak kalınlığında kesin.
 
Kestiğiniz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin.
 
Her birinin üzerine tereyağı parçaları koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
 
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
Şerbeti iyice içine çektikten sonra tatlıyı bir servis tabağına alın.
 
Üzerine toz antepfıstığı serpin.
 
 
 
  
 | 
Yufkaya Sarılı Tel Kadayıf | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157457 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021 
430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tel kadayıf
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Hafifçe ılındıktan sonra tereyağının yarısından fazlasını tel kadayıfların üzerine gezdirip elinizle iyice ovalayarak yağı kadayıflara bulayın. Yufkalardan ilkini tezgaha yayın. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti sıcak yufkalı kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yufkalı Kadayıf Tatlısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164909 
Gönderme Tarihi: 17.May.2022 
352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
250 gram tereyağı
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Yarım kilo taze tel kadayıf
 
2 su bardağı ceviz içi
 
Şerbeti için;
 
4. 5 su bardağı su
 
4. 5 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi için her tatlıda olduğu gibi şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
 
Tereyağını eritin, ılık hâle gelince tel kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfı didikleyin ve tereyağı ile karıştırın. Tereyağlı kadayıfın üzerine iri dövülmüş cevizi ekleyin, iyice harmanlayın.
 
Hazır yufkayı tezgâha yayın. Yuvarlak kısımları içe doğru katlayın. Yufkanın başına tel kadayıf içini uzunlamasına koyun. Sıkı bir şekilde sararak rulo yapın. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin, yağlanmış fırın tepsisine sıkı bir şekilde dizin. Bütün sarmalar hazır olunca, tepsiyi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verin, hafif pembe renkte pişirin. Fırından çıkan yufkalı sarmaları biraz ılıyınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 1. 5 saat sonra servis yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |