| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufka Lahmacun | 
 
  | 
çukurovalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2020 
Mesajlar: 32 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151222 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020 
736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
6 yufka
 
½ kg köftelik dana kıyma
 
2 domates
 
2 maydanoz
 
2 soğan
 
½ paket margarin
 
½ su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin. Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine harcı iyice yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Yufkadan Lahmacun | 
 
  | 
kuşkonmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Üsküdar-İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20976 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2008 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yufka,
 
1 çorba kaşığı margarin,
 
1 adet soğan,
 
250 gram kıyma,
 
2 adet biber,
 
1 adet rendelenmiş domates,
 
yarım demet kıyılmış maydonoz,
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
 
1 adet yumurta,
 
kırmızıbiber,
 
karabiber,
 
kimyon,
 
tuz
 
 
Yufkayı düz bir zemine yayın, bir bardak ya da tabak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin. Tavaya 1 çorba kaşığı margarini alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyin. Küçük doğranmış biber ve 1 adet rendelenmiş domatesi ilave edin. İyice kavurup baharatları katın.
 
Tuzunu ayarlayın. 5 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Kıyılmış maydonozları ekleyin. Ha-zırladığmız harcı yuvarlak kestiğiniz yufkaların üzerine paylaştırın. Bir kasede yumurta ve sıvı yağı çırpın.
 
Lahmacunların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Yeşilliklerle servis yapın.
  
 | 
 
YUFKADAN KOLAY LAHMACUN | 
 
  | 
Behzat Şendilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19689 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007 
5,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg. yufka, 
 
1/2 kg. kıyma, 
 
2 adet soğan, 
 
1 demet maydanoz, 
 
7-8 adet yeşil biber, 
 
2 adet domates, 
 
2 adet yumurta, 
 
3 kaşık yağ, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1- Kıymayı, kıyılmış soğanı, biberi yağı bir tencereye koyup hepsini biraz kavurunuz.
 
2- Soğanları hafif kavrulunca kabuklan soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup biraz da bununla kavurunuz.
 
3- Ateşten alınca içerisine maydanozu, karabiberi koyup karıştırınız.
 
4- Yufkaları yağlanmış bir tepsiye koyup aralarına hazırlanan içi koyup böylece yufka ve iç bitinceye kadar tepsiye diziniz.
 
5- En üstteki yufkaya 2 yumurta ve 1/2 kaşık erimiş yağ karıştırılmış yumurtayı sürünüz.
 
6- Önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembe renkte kızartıp sıcak servis yapınız.
  
 | 
 
Yufkadan Lahmacun | 
 
  | 
SadıkAli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2007 
Mesajlar: 43
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17513 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007 
3,369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet hazır yufka
 
2 çorba kaşığı margarin
 
harcı için
 
250 gr. kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
8-10 dal maydanoz
 
2 adet domates
 
tuz ve karabiber
 
 
Uygun büyüklükte yuvarlak fırın kabı yağlanır, üzerine yufka yerleştirilir, kenarlardan sarkan kısım alınır, tekrar üzerine yerleştirilir, margarin gezdirilir, ikinci yufka da aynı şekilde yerleştirilir, kalan margarin gezdirilir, kıyma ince kıyılmış, soğan, maydanoz, rende domates, tuz ve karabiber iyice karıştırılır, yufkanın üzerine yayılır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufka kısmı pembeleşene kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yufkadan Lahmacun Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |