|
|
Yufkada Çilek |
|
okur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc108104
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2015
1,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
15 adet çilek
Yarım adet çubuk vanilya
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
50 gr keçi peyniri
1 tutam taze nane
1 adet taze yufkayı açın ve yarısını 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayıp, ikiye katlayın. Yufkayı 4er cm.lik karelere kesin. Çilekleri 2-3 mm. kalınlığında dilimleyin. Çukur bir kapta 15 tane çileğe, 2 çorba kaşığı kahverengi şeker koyun. Şeker ile çilek birbirleri ile kaynaşacaklar ve çilek suyunu bırakacak. Bu karışıma bir de çubuk vanilyanın yarısının içini ekleyin. Karışımdaki şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Sonra tepsinize fırın kağıdını serin. Hazırladığınız kare yufkaları yerleştirip üzerine çilekli harcı ilave edin ve 230-250 derecelik fırının ızgara ayarında yufkalar çıtırlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Keçi peyniri ve taze nane yavruları ile sunumu tamamlayıp, servis edin.
|
|
Yufkada Çilekli Tatlı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|