| 
 
 
 | 
Yufka Mantısı | 
  | 
aşçının rüyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64506 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011 
2,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet köy yufkası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Yufkalar sıkı sıkı rulo yapılır ve 1 parmak eninde bıçakla kesilir. Dikey olarak fırın kabına dizilir. 190 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra üzerine tereyağı gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Pul biber serpilir.
  
 | 
Yufka Mantısı | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75867 
Gönderme Tarihi: 18.May.2012 
2,072 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
Yarım kilo kıyma
 
Yarım kilo yoğurt
 
2 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymaya, tuz, karabiber ve rondodan geçmiş soğanı ilave edip yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Yufkaları 5 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve erimiş tereyağını ekleyin.
  
 | 
YUFKA MANTISI | 
  | 
lezzet kervanı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.01.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82408 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2012 
1,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
300 gr. kıyma
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 kase yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
 
Yufkaları üst üste koyup küçük kareler şeklinde kesin. Kıymayı ve rendelenmiş soğanı baharatlarla beraber karıştırıp yufkaların içine çiğ olarak paylaştırdıktan sonra kareleri zarf gibi katlayın, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alıp üzerine sıcakken sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "çukurovalı" tarafından gönderildi. 15.06.2020
  
 | 
Kıymalı Yufka Mantısı | 
  | 
sarı yaldız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2014 
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105371 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2015 
1,933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kıyma
 
1 soğan
 
3 adet yufka
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
 
Öncelikle kıymalı içi hazırlayın. Soğanı rendeleyip üzerine kıymayı ekleyin ve karıştırın. Kıyılmış maydanoz ekleyip karışıma farklı bir lezzet ekleyebilirsiniz. Yufkalardan birini açıp ikiye bölün ve üzerine sıvı yağ sürüp iç malzemeyi çiğ olarak doldurun. Rulo yapın ve kalın şeritler halinde kesip yerleştirin. Tüm yufkalar bitince 200 derecedeki fırına 30 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp istenirse üzerine yoğurt gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufka Mantısı | 
  | 
besme 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141878 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2019 
743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yufka
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
1 çay bardağı ayran
 
100 gram tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sos için:
 
4 diş sarımsak
 
250 gram yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Kuru nane
 
Kırmızı pul biber
 
 
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin. Kıymayı sekize bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra erittiğiniz tereyağı sürüldükten sonra kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırın.
 
Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2'şer santimetre genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin.
 
Üstlerine kalan eritilmiş tereyağını sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın.
 
Sarımsaklı yoğurt, tereyağı ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |