| 
 
 
 | 
Yörük Sıkması (Mersin) | 
  | 
seyehat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99036 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2014 
2,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Filiz ÇATALKAYA ORHAN
 
 
Lavaş için:
 
500 gr un
 
250 gr ekmek kurumuş ve rondodan çekilmiş
 
2 kaşık zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
3-4 adet patates
 
1 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demek taze soğan
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı pul biber
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
 
Un, tuz, sıvı yağ ve rondodan çekilmiş ekmeklerden kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur dinlendirilir. Patatesler haşlanır. Daha sonra küçük küçük doğradığımız patatesler ve soğan sıvı yağda sotelenir. Sotelenen patateslere küçük küçük doğranan taze soğan, ince kıyılan maydanoz ve baharatlar ilave edilir. Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır. Tabak büyüklüğünde açılan hamurlar saçta ve yağsız tavada pişirilir. Eğer tavada pişirecekseniz tavanıza çok az tereyağı sürünüz. Pişirilen yufkaların bir kenarına hazırlanan patatesli karışımdan konulur ve sıkıca sarılır. Servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Mersin Yörük Sıkması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167891 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2022 
356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
2 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı tuz
 
İçi İçin:
 
4 adet patates
 
1 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet taze soğan
 
1 çay kaşığı kimyon, pul biber, karabiber, tuz
 
 
Ekmeği rondoda çekip karıştırma kabına alın. Un, su, tuz ve sıvı yağı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Haşlanmış patatesleri küçük küçük doğrayın. Küp küp doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyerek içine patatesleri, ince kıyılmış maydanozu, taze soğanı ve baharatları ilave edin. Ekmekli hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Yağsız tavada önlü arkalı kızartın. Sonra içine patatesli harçtan ekleyip dürüm yapın. Servis tabağına alın. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mersin Yörük Sıkması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170696 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023 
548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Ezine Koyun Peyniri 500 Gram
 
Un 500 Gram
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Acı Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Maydanoz 1 Demet
 
Tereyağı 100 Gram
 
Bayat Ekmek 1 Su Bardağı
 
Patates 500 Gram
 
Taze Soğan 1 Demet
 
Sıvı Yağ 5 Çorba Kaşığı
 
 
Öncelikle unu, sıvıyağı, tuzu ve kurutulmuş ekmeklerimizi biraz su kullanıp yoğurarak hamur haline getirin. Hamurdan küçük parçacıklar kopararak, bildiğimiz bazlama ekmeğinden biraz daha geniş ama oldukça ince (dürüm ekmeği) olarak yuvarlak bir şekilde açın. Açtığınız hamurları varsa saca yoksa teflon tavada her iki yüzeyi eşit pişecek şekilde pişirin. Ekmeği hazırladıktan sonra isteğe göre patatesli yada peynirli yapabilirsiniz. Eğer patatesli olacak ise, küçük bir tencereye koyduğumuz biraz sıvıyağa haşlanmış patatesi doğrayarak içine bir soğan, tuz, kırmızı biber ekleyerek soteleyebilirsiniz. Peynirli olacak ise doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımlardan sıcak ekmeğe, biraz tereyağı sürdükten sonra, uç kısmına 2 çorba kaşığı, istediğiniz malzememizden koyarak ekmeğinizi dürüm şeklinde sarın. (Burada dikkat edilecek nokta ekmeğinizi sararken avuç içinizle sıkarak sarılmasıdır) Dürüm haline gelen sıkmamız servise hazırdır. Kışın sıcak çay ve yazın buz gibi ayranla servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |