| 
 
 
 | 
Yörük Mantısı | 
  | 
cumhur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38805 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009 
2,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
250 gr. kıyma
 
1 adet büyük soğan çok ince kıyılmış
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
500 gr. sarımsaklı yoğurt
 
2 kaşık tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Kıymayı, soğanı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Yufkayı yayın, sıvıyağ ile her tarafını yağlayın. Tam ortasına şerit halinde kıyma koyun. Ortadan ikiye katlayın. Rulo yapın ve sarın ve 10 cm boyunda kesin. Tepsiye koyun. Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle yağı gezdirin, maydanoz serpip servis yapın.
  
 | 
YÖRÜK MANTISI | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3405 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
1/2 kg dana kıyma 
 
125 gr margarin 
 
1 baş soğan
 
5 adet yufka 
 
2 kg yoğurt 
 
sarımsak 
 
tuz, karabiber 
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Soğanı rendeleyin,  kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün,  harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |