| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yörük Kebabı (Antalya) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116458 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2016 
3,558 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
Kuşbaşı et (kuzu veya oğlak): 1 kilo
 
Arpacık soğan: 500 gram
 
Kabak: 2 adet
 
Havuç: 2 adet
 
Patates: 1 adet
 
Taze fasulye: 250 gram
 
Erişte ( haşlanmış ): 2 su bardağı
 
Tereyağ: 2 yemek kaşığı
 
Zeytinyağı: 2 kahve fincanı
 
Tuz: 2 tatlı kaşığı
 
 
Arpacık soğanların dip, kök kısımlarını kesmeden dış kabuklarını ayıklayınız. Geniş bir tencereyi orta ateşte kızdırınız. Tereyağ ve zeytinyağı koyunuz. Kızgın yağda kuşbaşı etleri ve arpacık soğanları tahta kaşıkla karıştırarak etlerin saldıkları su çekilinceye kadar yaklaşık 15-20 dakika kavurunuz. Arpacık soğanları tencereden bir başka kaba çıkartınız. Etlere 1 bardak kaynar su ekleyiniz. Ocağın altını kısınız. Tencereyi kapağı kapalı pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 30  40 dakika sonra etlerin pişmesine yakın tencereye, ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış havuçları, kabakları, patatesi, taze fasulyeleri, arpacık soğanları ve tuzu katınız. 1 bardak daha kaynar su ekleyiniz. Tencereyi tekrar kapağı kapalı, pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 25  30 dakika sonra etler ve sebzeler piştiğinde tencereye erişteleri katıp, karıştırınız. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra yemek kıvamını bulduğunda ocağın altını kapatınız. Yemeği servis kabına aktarıp, sıcak sıcak sofraya veriniz.
 
 
Not: Pişmekte olan yemeğe kekik, kimyon, defne yaprağı, tane karabiber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Yemek servise verilirken üzerine kıyılmış fesleğen gezdirebilirsiniz. İsterseniz yemeğe ilaveten 1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye katabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Yörük Kebabı (Antalya) | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161020 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2021 
423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
750 gram kuzu but ve kol eti (kuşbaşı doğranmış)
 
2 adet soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
½ su bardağı su
 
1 adet yufka (doğranmış)
 
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
 
Sıvı yağı ve etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
 
Soğanı ekleyip kavurun. Tuzu ekleyip birkaç tur karıştırdıktan sonra suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
 
Yufka ekmeğiyle çukur bir servis tabağını kaplayın. Üzerine etleri yerleştirin. En üste de süzme yoğurdu alın.
 
180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tereyağlı pul biber gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yörük Kebabı (Antalya) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |