| 
 
 
 | 
Yörük Çorbası | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3404 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 lt su 
 
2 su bardağı nohut
 
1/2 paket erişte
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Nohut akşamdan ıslatılır ve ertesi gün kaynamakta olan suya ayıklanıp yıkanmış olarak atılır. Hafifçe pişmesine yakın erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir. Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ hafifçe eritilip biber salçası, nane ve dövülmüş sarımsak bir sos haline getirilip çorbanın içine atılır, 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu olmuş ise kaynamış su ilave edilir.
 
 
Not: Bu çorbada erişte yerine mantı kullanılması tavsiye edilir. Erişte vakti kısıtlı olanlar içindir.
 
 
 
  
 | 
Yörük Çorbası | 
  | 
hünerli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2012 
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103421 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014 
3,607 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr semizotu
 
200 gr haşlanmış nohut
 
200 gr haşlanmış aşurelik buğday
 
200 gr haşlanmış kurufasülye
 
3 litre et suyu
 
1 su bardağı un
 
250 gr yoğurt
 
100 gr sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
 
 
Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.
 
Semizotlarını temizleyin. Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz). Kaynamakta olan çorbaya sıvıyağı ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin. Tuzunu ve biberi serpin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yörük Çorbası | 
  | 
karadoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24712 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008 
3,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım bardak buğday
 
Yarım bardak yeşil mercimek
 
2 adet orta soğan
 
2 adet orta sivri biber
 
1 demet maydanoz
 
Taze nane
 
6 bardak et suyu
 
Baharat, tuz
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
Buğdayı ve mercimeği yıkayıp tencereye koyun, on bardak da su ilave edip pişirin. Suyunu çekip çekmediğini kontrol edin. Pişen mercimeğe et suyunu koyun. Soğanları ve biberleri ufak ufak doğrayıp yağda kavurun ve kaynayan buğdaya karıştırın. Maydanozu ve naneyi doğrayıp birlikte ilave edin. Yeteri kadar baharatı da koyun. İstenirse limon sıkılabilir. Çorbanız hazırdır.
  
 | 
Yörük Çorbası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157905 
Gönderme Tarihi: 25.May.2021 
693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı haşlanmış buğday
 
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 
Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 
Yeteri kadar et suyu
 
1 küçük demet ıspanak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzerine:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
 
 
Buğday, nohut ve fasulyeyi tencereye alın. Üzerini üç parmak geçecek kadar et suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynayınca kıyılmış ıspanak ekleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızıbiber gezdirip servis yapın.
 
 
Not: Yörük çorbasına ıspanak yerine semizotu ve küp doğranmış kabak da ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |