|
Yoğurtlu Vişne Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162755
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tatlı yoğurt
1 su bardağı şekersiz krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir tatlı kaşığı toz jelatin
Çeyrek çay bardağı ılık su
Yarım su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
Yarım su bardağı damla çikolata
Süslemek için:
Vişne
Şeftali
Nane yaprağı
Yoğurt, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın. Ayrı bir yerde jelatini ılık suda eritip, vişne suyuna katın. Jelatinli vişne suyunu iyice çalkalayıp, yoğurtlu karışıma ilave edin. 20 cm çapındaki kalıba dökün. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişne ve damla çikolatayı ekleyin. Bir gece buzdolabında veya 1-2 saat derin dondurucuda bekletin. Vişne, şeftali ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.
|
Yoğurtlu Vişne Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121132
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
1,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2 su bardağı vişne komposto
2 adet jelatin (soğuk suda bekletilerek yumuşatılmış)
2 su bardağı yoğurt
1 adet limon
Vişne kompostosu tencere içinde ıtılın, içine jelatinlerin yarısını ekleyin. Bardağa önce jöleli vişneyi koyun. Dolapta biraz bekletin. Ardından çıkartarak üzerine limon rendesi ve kalan jelatin karıştırılmış yoğurdu koyun ve tekrar dolaba kaldırın. Dolaptan çıkardıktan sonra kalan jöleli vişneyi üst kısma dökün ve tekrar buzdolabında bekletin. Hazır olunsa soğuk servis edin.
|
Yoğurtlu Vişne Tatlısı |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35800
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı dondurulmuş vişne
4 adet sakarin
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı vişneyi, su ve 3 adet sakarin ile ocağa koyup, kaynatın. Kalan vişneleri, yoğurt ve 1 adet sakarin ile blendırdan geçirin. Soğuması için buzdolabına koyun. Bu arada kaynayan vişneler iyice yumuşayınca ocağı kapatın ve soğutun. Vişneleri suyuyla birlikte kaselere pay edin. Ortalarına soğutulmuş yoğurtlu vişneden pay edin ve soğuk olarak servis yapın.
|
Yoğurtlu Vişne Tatlısı |
|
sengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc17757
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı yoğurt
1 tutam safran
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı müsli
1 kase kiraz veya vişne
4 büyük acıbadem kurabiyesi
Yoğurdu derin bir kaba alın. Safran, tarçın, bal, pudra şekeri ve müsliyi ilave edip mikserle karıştırın.
Kirazları (veya vişneleri) yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. 15-20 tanesini süsleme için ayırıp kalanını dört kupa paylaştırın. Acıbademleri ufalayıp 2-3 kaşık kadarını ayırın. Kalanını kuplara paylaştırın. Yoğurtlu karışımı üzerine ekleyip ayırdığınız vişne ve ufalanmış kurabiyeleri süsleyin. Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletip soğuk olarak servis yapın.
|
|