| 
 
 
 | 
YOĞURTLU TAZE FASULYE | 
  | 
esmeray 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35683 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2009 
4,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik
 
1 paket dondurulmuş taze fasulye
 
1 kase yoğurt
 
5-6 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Taze fasulyeleri çok az su ilavesiyle yumuşayıncaya dek haşlayın. Fasulyeler yumuşadığında ateşten alın. Süzüp, başka bir tabağa aktarın. Haşlama suyunu yoğurda ekleyip, iyice çırpın. Sarımsakları dövüp, ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sarımsaklı yoğurdu fasulyelerin üzerine dökün. Sıvıyağı küçük bir kapta kızdırıp, kırmızıbiberi ekleyin. Ateşten alıp, yoğurdun üzerine gezdirerek, servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Taze Fasulye | 
  | 
iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65422 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011 
2,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. taze fasulye
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
4 su bardağı su
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp dört su bardağı suda 15-20 dakika haşlayın. Servis tabağına istediğiniz şekilde dizin. İki çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Yoğurdu, dövülmüş sarımsak ve tuzla karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağı ile kırmızıbiberi karıştırıp fasulyenin üzerine gezdirerek servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Taze Fasulye | 
  | 
"o" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2011 
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71070 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011 
2,480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo Taze Fasulye
 
1 su bardağı Yoğurt
 
4-5 diş Sarımsak
 
1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
 
Biraz tuz ve kırmızı pul biber
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp üçe-dörde bölelim. Çok az su ilavesi ile haşlayalım. (Tuz ilave etmeyin) Fasulyeler yumuşadığında ateşten alalım. Süzüp, servis tabağına aktaralım. Haşlama suyunu soğutup, yoğurda ilave edelim. Sarımsakları dövüp, ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Fasulyelerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Sıvı yağı kızdırıp, içine kırmızıbiber ekleyelim. Ateşten alıp yoğurdun üzerine gezdirerek, servis yapalım.
  
 | 
Yoğurtlu Taze Fasulye | 
  | 
mebrure ersin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.10.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146324 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2019 
667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
250 gram fasulye 
 
100 gram yoğurt 
 
50 gram tereyağı 
 
3 diş sarımsak 
 
Tuz
 
Pul biber 
 
 
Ayıklanmış ve doğranmış fasulyeler kaynatılmış suya eklenerek haşlanır. 
 
Yoğurt özenir, istenirse içerisine sarımsak ilave edilir. 
 
Haşlanan fasulyeler süzülür ve bir süre bekletildikten sonra yoğurt ilave edilir. 
 
Tereyağında pul biber kızartılıp üzerine dökülerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |