Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc87299
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,069 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


1 kg taze yuvarlak şeker fasulye
500 g kuşbaşı et
1/2 bardak nohut
1 adet soğan
5-6 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
3 kâse (bardak) süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı haspir
1/2 tatlı kaşığı karabiber

Nohudu ayıklayın ve bir gece önceden ıslatın.
Eti iyice yıkayın, bir tencerede 5-6 bardak su ve tuz ile kaynamaya koyun. Kaynamaya başlayınca suyun yüzeyinde oluşan köpükleri kevgirle toplayıp alın.
Soğanı ince ince doğrayın. Et biraz pişince geceden ıslatılmış nohudu ve soğanı tencereye ekleyin, nohut iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fasulyeleri ayıklayın ve doğrayın. Et ve nohut pişince tencereye fasulyeleri ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu yumurta ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kısık ateşte sürekli aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın ve içine azar azar yemeğin pişme suyundan ilâve edin. İyice ısınıp kabarmaya başlayınca yemeğe ekleyin. Bir iki taşım kaynatın ve altını kapatın.
Tereyağı veya zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın ve haspiri ekleyin. Fasulyenin üstüne gezdirin, karabiberi ekleyerek servis yapın.


YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95404
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
2,883 defa indirildi / yazdırıldı




Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu

250 gr. iri doğranmış kuşbaşı et
500 gr. taze şeker fasulye
1/2 su bardağı nohut
3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam haspir
Karabiber
Tuz

Fasulyenin kılçıkları ayıklanır,doğranır. Parça et yıkanır, 4-5 bardak su içinde ateşe oturtulur. Kaynayınca suyun yüzünde toplanan kef (köpük) alınır. Etin üzerine geceden ıslatılmış nohut ve tuz konur, etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra fasulyeler kaynayan etin üzerine ilave edilip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta 3 bardak süzme yoğurt, 1 adet yumurta ve zeytinyağı ile hafif ateşte sürekli ve aynı yönde karıştırılarak pişirilir. Pişirme sırasında yoğurt üzerine yemeğin suyundan azar azar ilave edilir. Pişen yoğurt kabarıp kaynamaya başlayınca yemeğin üzerine yavaş yavaş ve aynı yönde karıştırarak ilave edilir. 1-2 dakika daha kaynatılıp üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve haspir gezdirilir. Yoğurtlu fasulye sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavı ile servis edilir.






YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep) 48,838 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort