|
YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87299
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
1 kg taze yuvarlak şeker fasulye
500 g kuşbaşı et
1/2 bardak nohut
1 adet soğan
5-6 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
3 kâse (bardak) süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı haspir
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Nohudu ayıklayın ve bir gece önceden ıslatın.
Eti iyice yıkayın, bir tencerede 5-6 bardak su ve tuz ile kaynamaya koyun. Kaynamaya başlayınca suyun yüzeyinde oluşan köpükleri kevgirle toplayıp alın.
Soğanı ince ince doğrayın. Et biraz pişince geceden ıslatılmış nohudu ve soğanı tencereye ekleyin, nohut iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fasulyeleri ayıklayın ve doğrayın. Et ve nohut pişince tencereye fasulyeleri ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu yumurta ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kısık ateşte sürekli aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın ve içine azar azar yemeğin pişme suyundan ilâve edin. İyice ısınıp kabarmaya başlayınca yemeğe ekleyin. Bir iki taşım kaynatın ve altını kapatın.
Tereyağı veya zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın ve haspiri ekleyin. Fasulyenin üstüne gezdirin, karabiberi ekleyerek servis yapın.
|
YOĞURTLU TAZE FASULYE (Gaziantep) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95404
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
2,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu
250 gr. iri doğranmış kuşbaşı et
500 gr. taze şeker fasulye
1/2 su bardağı nohut
3 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam haspir
Karabiber
Tuz
Fasulyenin kılçıkları ayıklanır,doğranır. Parça et yıkanır, 4-5 bardak su içinde ateşe oturtulur. Kaynayınca suyun yüzünde toplanan kef (köpük) alınır. Etin üzerine geceden ıslatılmış nohut ve tuz konur, etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra fasulyeler kaynayan etin üzerine ilave edilip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta 3 bardak süzme yoğurt, 1 adet yumurta ve zeytinyağı ile hafif ateşte sürekli ve aynı yönde karıştırılarak pişirilir. Pişirme sırasında yoğurt üzerine yemeğin suyundan azar azar ilave edilir. Pişen yoğurt kabarıp kaynamaya başlayınca yemeğin üzerine yavaş yavaş ve aynı yönde karıştırarak ilave edilir. 1-2 dakika daha kaynatılıp üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve haspir gezdirilir. Yoğurtlu fasulye sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavı ile servis edilir.
|
|