| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Tavuk | 
  | 
dağ çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81518 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012 
2,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg doğranmış tavuk eti
 
1 limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
2 adet büyük boy patates
 
1 büyük kase süzme yoğurt
 
2 adet lavaş ekmeği
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz, bir tutam zerdeçal
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı ketçap
 
1 dal taze kekik veya kuru kekik
 
 
Tavuk eti için limon suyunu ve şekeri tavada kızdırın. Tavuk etlerini ekleyip bu sosla birlikte iyice kızartın. Tuzunu ve bir tutam zerdeçalı ekleyip tatlandırın.  
 
Patatesleri kızartmak için kabuğunu soyup çok ince kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve hemen buzlu suyun içine atın. Kızartma yağını kızdırıp sudan çıkartıp süzmüş olduğunuz patateslerin yarısını içine atın. Birkaç dakika sonra, yani iyice kızartmadan çıkartıp süzgece aktarın. Kalan patatesleri de atıp aynı şekilde az kızartın. Süzgece alıp kızartma yağını iyice kızdırdıktan sonra patatesleri ikinci kez iyice kızartın. Böylece çıtır çıtır olacak şekilde bir patates kızartması yapmış olursunuz.
 
Sosu için tereyağını eritip rendelenip çekirdekleri süzülmüş domatesi ilave edin. Suyu yarı yarıya çekilince kalan malzemeyi ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.
 
Lavaş ekmeklerini üçgen olacak şekilde parçalara kesip fırında veya tost makinesinde kızartın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine tavuk etini, patates kızartmasını yerleştirin. Çırpılmış süzme yoğurdu ve sosunu da döküp hemen servis edin.
  
 | 
Yoğurtlu Tavuk | 
  | 
sarı kiraz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66608 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011 
2,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
5-6 adet tane karabiber
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım çorba kaşığı salça
 
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Tavuk göğüslerini soğan ve tane karabiberle birlikte tencereye koyun. Su ilave edip, iyice haşlayın. Daha sonra tavukları tencereden alıp, ince ince didin. Fırın kabına yayın. Ayrı bir kapta sıvıyağ, salça, yoğurt ve tuzu karıştırın. Bu sosu da tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  
 | 
Yoğurtlu Tavuk | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64694 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavuk eti
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
1'er çay kaşığı kimyon, toz kişniş ve pul biber
 
Yoğurtlu sos için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
1 adet orta boy salatalık
 
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
 
1/2 çorba kaşığı hardal
 
1/2 çorba kaşığı bal
 
Karabiber, tuz
 
 
Kuşbaşı tavuk etlerini çöp şişlere dizin. Sıvı yağa sarımsak, kimyon, kişniş ve pul biber ekleyip karıştırın ve etlerin üzerine gezdirin. Buzdolabında iki saat dinlenmeye bırakın. Yoğurt, limon suyu, rendelenip suyu sıkılmış salatalık, dereotu, hardal, bal, karabiber ve tuzu karıştırın. Eti arkalı önlü kızartıp yoğurt sosla birlikte servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Tavuk | 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22190 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008 
2,702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk
 
1 kase yoğurt
 
2 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, kimyon, karabiber
 
 
Yoğurt, ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyon iyice karıştırılır. Üzerine küçük parçalara kesilmiş tavuk eklenir. Biraz daha karıştırılır. Üzerine streç kapatılır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi günü fırın kabına boşaltılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |