Kısa URL: https://ml.md/lc22612
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı şehriye (tel veya arpa)
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı ayran
Tuz
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Yağda unu ve şehriyeleri kavurun. Ayranı karıştıra karıştıra ilâve edin. Kısık ateşte şehriyeler pişene kadar kaynatın. Tuzunu ateşten almadan önce ilâve edin. Çorbayı kâselere döktükten sonra naneyi ve pul biberi üzerine serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc147712
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2020
416 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 litre su
3 kepçe yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz
Üzeri için:
Kuru nane
Tereyağı
Suyu kaynatıp içine şehriyeleri ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. (Kaynarken su azalırsa sonradan ek yapabilirsiniz.)
Ayrı bir kasede un, yoğurt, yumurta ve tuzu güzelce çırparak bir terbiye elde edin.
Şehriyeler pişip yumuşayınca tenceredeki sıcak sudan kepçeyle alıp yoğurtlu terbiyeyi ılıştırın.
Ilınan yoğurtlu terbiyeyi tencereye azar azar ilave edin.
Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbanız un kokusu çıkınca servise hazırdır.
Tereyağını tavada kızdırıp içinde kuru nane yakarak çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak servis yapın.