https://www.posta.com.tr
Hamur için:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı tereyağı
3-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 adet yumurta
Tüm hamur malzemesini peynirle beraber yoğurun. Elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da sıvı yağ ekleyin.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak hamurun oda ısısında, 20 dakika dinlendirin.
Unlanmış tezgahta hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
Rulo yaparak 2 parmak kalınlığında kesin. Hamurlarınızı yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürerek, 160 derecede ısıttığınız fırında, altın rengini alana kadar pişirin.
|