Kısa URL: https://ml.md/lc4245
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
4,065 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardagi nohut
2 Su bardagi pirinç
8-10 Su bardagi et suyu
3 Su bardagi süzme yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasigi tereyağ
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz
8-10 saat önce islattiginiz nohudu haslayin.
Pirinci yikayip 8-10 su bardagi et suyu ile haslayin.
Nohutlari ilave edip pisirin.
Yogurdu tencereye alip yumurta ve tuz ilave ederek iyice çirpin.
Kisik ateste karistirarak ilitin.
Kaynayan çorbadan iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak tencereye bosaltin.
Teryagini eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak olarak servis yapin.
NOT: Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc33050
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,888 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
3 litre et suyu
100 gr. pirinç
500 gr. yoğurt
75 gr. un
1 kahve kaşığı toz nane
tuz
Hazırlanışı:
100 gr. pirinci ayıklayın, yıkayın. Üç litre et suyu ile ateşe koyun. 45 dakika pişirin. Ayrı bir kapta unla yoğurdu çırpın. 1,5 bardak su ile sulandırın. Kaynayan çorbaya ilave edin. Ateşten alın, tuz serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc147938
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2020
783 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
Tuz
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Pirinci 8 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.
Bir başka tencerede yoğurt, yumurta ve tuzu iyice çırpın.
İçine pirincin haşlama suyundan 2-3 kepçe kadar ekleyip karıştırın.
Yoğurtlu karışımı bir taşım kaynatıp haşlanmış nohutlarla birlikte pirinçlerin olduğu tencereye ilave edin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kuru naneyi yağda çevirin.
Naneli yağı üzerine gezdirdiğiniz çorbayı sıcak servis edin.