|
Yoğurtlu Patates Çorbası |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55078
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3-4 orta boy patates (haşlanmış)
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı veya 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
yeterince et suyu veya su
1/2 demet maydanoz
tuz
kırmızıbiber
Haşlanmış patatesleri soyup tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu alıp çok az su ekleyerek karıştıralım. Topaksız kıvama gelene dek karıştıralım. Suyu ve patatesleri ekleyip çorbayı ağır ateşte ve karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alalım. Çorbayı ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ayarlayalım. Tavaya tereyağını alıp eritelim. Salçayı, ve kırmızıbiberi ekleyip yarım dk. kavuralım. Salçalı yağı çorbanın üzerine gezdirelim. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.
|
YOĞURTLU PATATES ÇORBASI |
|
yarım elma
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc47317
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2010
1,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg koyun kürek eti
3 bardak yoğurt
1,5 kaşık yağ
1 avuç pirinç
1 tane soğan
2 çorba kaşığı un
1/2 bardak nohut
1 tane yumurta
3 tane sarı patates
Nohut akşamdan ıslatılır. Kuşbaşı et, doğranmış soğan ve yağla birlikte bir tencerede ortajsılı ateşe konur. Tuz atılarak tencerenin kapağı örtülür. Et, suyunu çekinceye kadar arasıra karıştırılarak ısıtılır. Sonra bol miktarda sıcak su ve önceden ıslatılan nohutlar ilâve edilir. Etle nohut piştiği zaman pirinç atılır. Pirinç piştikten sonra patatesler de ilâve edilerek hepsi birlikte pişirilir. (Et piştiği zaman içinde yaklaşık olarak dört bardak su bulunmalıdır.)
Diğer taraftan, iki kaşık un, yumurta ve süt bir kaba konarak iyice karıştırılır. Üzerine bir bardak soğuk su dökülerek birkaç taşım kaynatılır. Sonra kaynamakta olan çorbaya boşaltılır. Çorba hemen ateşten alınarak üzerine nane ekilir.
ML® Yoğurtlu Patates Çorbası için tıklayın
|
|