| 
 
| 
 
 
 | 
 
YOĞURTLU KELEBEK MAKARNA | 
 
  | 
bağdadi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48856 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010 
7,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi:
 
1/2 kg papyon makarna
 
10 bardak su
 
2 çorba kaşığı tuz
 
Üzerine:
 
2,5 çorba kaşığı sadeyağ
 
3 soğan (orta)
 
200 gr yoğurt
 
2 çorba kaşığı margarin
 
125 gr kıyma
 
5 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bir tencereye ölçülere göre margarin, kıyma, küçük küçük doğranmış soğan ve tuz konularak yarım saat kavrulur. Diğer taraftan başka bir tencereye su ve tuz konularak kaynatılır ve kaynayınca kelebek makarna atılır ve 15 dakika pişirilir. Makarnalar, yumuşayınca bir süzgeçle süzülür.
 
Bir tencereye tereyağı konularak hafifçe kızdırılır ve bu yağa süzülen makarnalar atılır, 1 - 2 dakika karıştırılarak sote edilir. Makarnalar tabağa alınır, üzerlerine soğanlı kıymalar dökülür ve iyice karıştırıldıktan sonra üstlerine, yarırp kahve fincanı su ile sulandırılmış, döğülmüş sarımsak katılmış ve çırpılmış yoğurt dökülür. Ayrıca, bir tavada 1/2 çorba kaşığı margarin kızdırılarak içine kırmızı biber dökülür ve bu yağ yoğurdun üzerine gezdirilerek servis yapılır.
  
 | 
 
YOĞURTLU PAPYON MAKARNA | 
 
  | 
koza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34732 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009 
2,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram papyon markarna
 
10 bardak su
 
2 silme çorba kaşığı
 
tuz
 
ÜSTÜNE:
 
125 gram kıyma
 
200 gram soğan (3 orta)
 
90 gram sadeyağı, ya da margarin (4 1/2 çorba kaşığı)
 
200 gram yoğurt
 
5 diş dövülmüş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 Bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, 125 gram kıyma, küçük kesilmiş 3 orta baş soğan ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, soğanlar iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar arada bir karıştırarak 35 - 40 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
 
2 Kıyma pişmekte iken, diğer taraftan da bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynaymca buna 500 gram papyon makarna koyarak, makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika haşlamah ve süzgeçten geçirerek iyice süzmelidir.
 
3 Sonra tencereye; iki buçuk silme çorba' kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmalı, sonra da kızdırılmış bu yağa, süzmüş olduğumuz makarnaları koyarak, karıştırmalı, ancak 1 dakika kadar sote etmeli, sonra da makarnaları tabağa alarak üstlerine soğanlı kıymayı katmalı ve iyice bir karıştırdıktan sonra bunların içine 5 diş doğulmuş sarımsak katılmış ve çatalla çalkalanmış 200 gram yoğurt dökmeli, yoğurdun üstüne de kızdırılmış yarım çorba kaşığı margarine 2 tatlı kaşığı kırmızı biber katarak renklendirilmiş yağ gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YOĞURTLU PAPYON MAKARNA Tarifleri Makarnalar
 | 
 
 
 
 |