|
Yoğurtlu Mercimek Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146777
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019
529 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ev eriştesi
5.5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Tereyağı eriyince un ilave edip, orta ateşte kokusu çıkana dek karıştırarak kavurun. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve 2-3 çorba kaşığı suyu çırpma teli ile çırpın. Karıştırarak tencereye ilave edin ve 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak su ekleyip kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca erişteyi ilave edip hafif yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Mercimeği katıp, 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Üzeri için tereyağı ve zeytinyağını tavaya alıp tereyağını eritin. Nane ve toz kırmızıbiber ilave edip bir iki çevirin. Ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Yoğurtlu Mercimek Çorbası |
|
Ayşe Şadiye Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99371
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014
1,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gr Margarin
1 çay bardağı Bulgur
1 çay bardağı Kırmızı Mercimek
1 çorba kaşığı Un
2 çorba kaşığı Yoğurt
1 çorba kaşığı salça
5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı nane
Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ocaktan alın.
Yoğurtla unu bir kasede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorba kaselerine paylaştırıp üzerini naneyle süsleyip servis yapın.
|
Yoğurtlu Mercimek Çorbası |
|
erenler
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71436
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimek düdüklüde haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı ve salça kavrulur. İçine haşlanan mercimek katılır. Et suyu katılır, bir taşım kaynatılır. Yoğurt, un ve tuz çırpılır, kaynayan karışımdan biraz ekleyerek ılıtılır ve çorbaya dökülür. Karıştırarak bir taşım daha pişirilir.
|
|