|
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası |
|
topalak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc92525
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2013
1,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet patlıcan
1 kase yoğurt
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiberi
1 tatlı kaşığı tuz
Daha önce fırında közlenmiş patlıcanları soyun ve güzelce ezin ve servis tabağına alın tuz ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın patlıcanların üzerine dökün margarini ve pulbiberini kızdırın ve üzerine dökün.
|
Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası |
|
aya
Aşçı
Kayıt: 13.02.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148560
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2020
1,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Pul biber
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun.
Sarımsakları tuz ile ezin ve yoğurtla karıştırın.
Bu esnada isteğiniz miktarda mayonezi de ekleyin.
Doğradığınız patlıcanların üzerine bu karışımı ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın.
Üzerini pul biber ve zeytinyağı ile süsleyin.
|
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134602
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
651 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük patlıcan
1 orta boy domates
2 orta boy kırmızı biber
1 çay bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Patlıcanları ve kırmızı biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra ocakta orta ateşte közlüyoruz ve soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Oldukça ince doğruyoruz ve derin bir kabın içine alıyoruz. Üzerine ince rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekliyoruz. İyice karıştırıp servis tabağına alarak servis yapıyoruz.
|
Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157064
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
465 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet patlıcan
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 yermek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Üzerlerine bıçakla hafif çizikler atın.
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında patlıcanlar kızarıp, yumuşayana kadar közleyin.
Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayın.
Közlenen patlıcanları fırından çıkarın.
1-2 dakika bekletin.
Kabuklarını sıcakken soyun.
Küçük parçalar halinde doğrayın.
Tavayı kızdırın.
Zeytinyağını ekleyin.
Üzerine doğradığınız patlıcanları ekleyin.
2-3 dakika kısık ateşte çevirin.
Daha sonra sarımsakları ilave edin.
1-2 dakika kavurun.
Tuzunu da kattıktan sonra, ocağın altını kapatın.
Közlediğiniz patlıcanlara 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ilave edip, karıştırın.
Servis tabağına alın.
Kalan zeytinyağını salatanın üzerinde gezdirin.
Üzerine de pul biber serpin.
Ya da ocakta pul biberi kızdırıp da dökebilirsiniz.
İster ılık isterseniz soğuk olarak servis edin.
|
Yoğurtlu Köz Patlıcan |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170419
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2023
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Süzme Yoğurt 8 Çorba Kaşığı
Sızma Zeytinyağı 3 Çay Kaşığı
Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
Patlıcan Bostan 6 Adet
Sarımsak 3 Diş
Patlıcanları közle soyup doğra, ayrı kapta sarımsak ve yoğurdu koy, patlıcanları da at tuzu da yağını da iyicen karıştırın servis edin.
|
|