|
Yoğurtlu Köfteli Çorba |
|
Aspirin
Aşçı
Kayıt: 06.07.2008
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25091
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2008
3,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr kıyma
1 adet yumurta
4 su bardağı et suyu
1 küçük soğan
3 çorba kaşığı yoğurt
Kıyılmış dereotu
Yarım su bardağı un
1 fincan sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, tuz
1 Soğan soyulup rendelenir. Kıymaya rendlenmiş soğan, tuz, karabiber, imyon konulup iyice yoğrulur.
2 El unlanarak, kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar kopanlıp, elle yuvarlanıp, top şekline getirilir.
3 Bir tencereye et suyu ve su konulup kaynatılır. Kaynayan et suyuna yapılan küçük köfteler atılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
4 Bir kâseye yumurta sarısı, yoğurt ve un konulup çatalla iyice çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan da yarım su bardağı karıştırıldıktan sonra tüm karışım çorbaya ilave edilip karıştırılır.
5 Bir miktar daha pişirildikten sonra ateşten alınır. Bir tavaya yağ ve karabiber konulup ateşte kızdırılıp çorbanın üzerinde gezdirilir.
6 Sıcak olarak servis yapılır.
|
YOĞURTLU KÖFTELİ ÇORBA |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23251
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
150 gr. kıyma
1 küçük soğan
tuz
karabiber
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
4 su bardağı et suyu
kıyılmış dereotu
1 fincan sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymanın içine tuz, biber ve rendelenmiş soğan katarak iyice yoğurun. Elinizi unlayarak bu kıymadan fındık büyüklüğünde toplar yapın. Bir kap içinde et suyunu kaynatın. Bu küçük köfteleri kaynayan suya atın. Piştikten sonra bir kasede yoğurtla yumurta sarısı, un ve yarım bardak suyu karıştırın. Çorbaya ilave edin. Beş dakika kaynadıktan sonra üzerine yağ kızdırıp dökün.
|
Yoğurtlu köfteli çorba |
|
aleveser
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: UŞAK |
Kısa URL: https://ml.md/lc15385
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
3,175 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. orta yağlı kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
tuz, karabiber
Kıyma, ıslatılmış sıkılmış ekmek içi tu ve karabiber iyice yoğrulur, harçtan fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Unlu tepsiye konur, ızgarada pişirilir.
Tencereye sıvıyağ ve bir çorba kaşığı un konur, un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine diğer tarafta karıştırılmış 5 su bardağı su ve yoğurt karışımı eklenir, kaynatılır, çorbaya ızgarada pişirilmiş köfteler ve tuz katılır 5-10 dakika sonra ateşten alınır.
|
Yoğurtlu Köfte Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7467
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2006
3,832 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kuru soğan
300 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
10 bardak su
1 kaşık tereyağı
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Rendelenmiş soğanı, kıymayı, tuzu ve karabiberi uygun bir kapta yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler yaparak bir tepside biriktirelim. Pirinci ayrı bir tencerede 10 bardak su ile birlikte kaynatalım. Pirinçler yumuşadıktan sonra köfteleri bu tencereye boşaltalım ve köfteler piştikten sonra ateşi kapatalım. Bir kâsede yumurtayı, unu ve yoğurdu bir müddet çırpalım. Köftelerin bulunduğu tencere ılıklaştığında yaptığımız karışımı yavaş yavaş çorbamıza yedirelim. 10-12 dakika kadar karıştırarak çorbamızı pişirelim. Daha sonra bir tavada tereyağını eriterek kırmızıbiberi hafifçe kızartalım. Servis yapmak üzere çorbamızı kâselere koyduğumuz zaman üzerine yağ gezdirip nane serpelim.
ML® Misket Çorbası için tıklayın
|
|