| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
Hatice Özyol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104561 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patates
 
400 gram bonfile et
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 domates
 
 
Öncelikle patatesleri çok ince bir şekilde doğrayın hatta isterseniz rendenin iri tarafından rendeleyin. Bonfile etleri de parmak şeklinde doğrayıp hazırlayın. Patatesleri biraz suda bekletip süzün ve yağda kızartın. Etleri yağsız tavada 10 dakika çevirerek kızartın. Kızartılmış patatesleri tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş domates ve biberi ekleyin. Etleri pişirince üzerine ekleyip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102313 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014 
1,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kavurmalık kuşbaşı et
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 tane sivri biber
 
2 tane domates
 
2 tane taze soğan
 
3 tane tırnak pide ya da lavaş
 
1 tutam Maydanoz
 
1 çay kaşığı sarımsak
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı süt
 
3 yemek kaşığı margarin
 
 
Kavurmalık ete baharatları, sarımsağı, sıvı yağı ve sütü koyun. 3 yemek kaşığı Sac tavada kavurun. Suyunu çektikçe birer çay bardağı kadar kaynar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 2 saat sürüyor. Tabaklara pideleri doğrayın, etrafına ve üzerine, ezip tuzladığınız yoğurdu dökün. Üzerine doğradığınız domates, biber ve taze soğanı serpin. En son kavurmayı koyup kızdırdığınız kırmızı biberli sana yağını etlerin üzerine gezdirip maydanozla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
YOĞURTLU KEBAP | 
  | 
Filiz Savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2014 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103665 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014 
1,617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk eti
 
400 gram bonfile
 
600 gram yağlı kıyma
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber, kırmızı pul biber
 
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 adet közlenmiş patlıcan
 
3 diş sarımsak
 
 
Bir kabın içine kuyruk yağını ince bir şekilde kıyın. Üzerine kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğanı rendeleyin, bazı yerlerde soğan hiç koymuyorlar ama siz yine de üzerine ekleyin. Tüm bu malzemeleri de bir mutfak robotundan geçirin. Aslında bir gün dinlenince daha da lezzetli kebap olacaktır. Dinlenmiş eti baharatlandırın ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Mangalda dilimlenmiş tavuk etini ve bonfileyi de pişirip hazırlayın. Yoğurtla patlıcanı karıştırıp içine sarımsakları koyup sos gibi yapın ve tabağa alın. Üzerine pişen kebap ve etleri yerleştirin. Yanında bulgur pilavı ve salatayla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104635 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015 
1,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase yoğurt
 
yarım kg dana eti
 
4 adet sivri biber
 
2 adet soğan
 
50 gram margarin
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 adet domates
 
Tuz
 
1 adet havuç
 
 
Bir tavada 50 gram yağ ile kuşbaşı doğranmış etler kavrulur. İçine doğranmış soğan ilave edilir. Ardından havuçIar koyulur. Biraz kavruIunca doğranmış biberler eklenir ve kavruIur. Üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra domates ilave edilir ve bolca kekik serpilir. Tuzu ayarlanır, karıştırılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. piştikten sonra yanında yoğurta servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
salime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95169 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2014 
1,503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kıyma 
 
2 adet soğan 
 
1/2 demet maydanoz 
 
6 çorba kaşığı un 
 
1'er tutam karabiber, kimyon, yenibahar ve tuz 
 
1 adet pide 
 
5 çorba kaşığı yoğurt 
 
4 diş sarımsak 
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un ve baharatları yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
buz adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106446 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2015 
1,431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş biftek
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet közlenmiş patlıcan
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet tırnaklı pide
 
 
Yoğurtlu karışımı yapmak için sarımsakla, közlenmiş patlıcanı iyice ezin, içine yoğurdu ekleyip karıştırın. Kebabı hazırlamak için dövülmüş etleri, tuzu, karabiberi ve istenirse kuyruk yağla karıştırıp uzun köfteleri yapın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip yoğurtlu patlıcanlı karışımın üzerine dizin, sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Yoğurt Kebabı | 
  | 
mürsel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126306 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017 
868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo kuzu eti (kuşbaşı)
 
250 gram yoğurt
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet domates
 
3-4 adet sivri biber
 
1-2 adet pide
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
 
Önce, kuşbaşı etinizi hafif zeytinyağı ve tuzla bir-iki saat kadar dinlendirin. Sonra pidelerin hem üstünü, hem altım yağlayın ve bunları da kuşbaşı biçiminde kesin. Sonra et suyuyla ıslatan, üstüne tereyağ ve yoğurt ilave ederek kaynatan. Bu arada etleri şişe dizip, pişirin. Sonra tabaklara en alta pide, üstüne et, onun üstüne de beraber kızdırılmış kırmızı biberle tereyağını gezdirin birer adet biber ve bir-iki parça domatesle süsleyip, servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155850 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021 
443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş biftek
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet tırnak pide
 
 
Öncelikle etleri ince dövdükten sonra uzun şeritler halinde doğrayın. Daha sonra tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağ, salça ve biraz sıcak su ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Pideyi ısıtın ve servis tabağına yoğurt, pide ve etleri yerleştirin. En son üzerine de tereyağı döküp gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154969 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2020 
442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://haber7.com
 
 
Pideleri Aromalandırmak İçin:
 
2 adet tırnak pide
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
Sos İçin:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş haliyle kebabın üzerine dökülecek)
 
Kebap İçin:
 
4 dilim biftek
 
2 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
200 gram yoğurt
 
 
Sosun yapılışı: Domates ve biber salçasını karıştırın minik bir sos tavasında diğer malzemelerle birlikte ısıtın.
 
Pideleri aromalandırmak: Pideleri minik minik doğrayın. Tereyağı eritilmiş tavada baharatlarla beraber tereyağı iyice çekene kadar kavurun.
 
Biftekleri uzun uzun doğrayın.
 
Döküm veya teflon tavayı ocakta iyice ısıtın.
 
Isınan tavaya tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağının içinde biftek parçalarını kavurun.
 
En son tuz ve diğer baharatlarla lezzetlendirin.
 
Isınan tavada, domatesleri ve biberleri pişirin (Eğer tavanız, ızgaralı ise görüntü daha güzel olacaktır).
 
Bir tabağın içine, ekmekleri dizin ve hafif domates sosu gezdirin.
 
Etleri ilave edin ve yanına yoğurt koyun.
 
Domates sosu etin üzerinde gezdirin. Erimiş tereyağını bütün tabağın üzerinde gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156667 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021 
400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kuşbaşı et
 
6 diş sarmısak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Yarım ekmek
 
2 su bardağı yoğurt
 
 
Kuşbaşı etin yarısını kıyma halinde çektirin. Diğer yarısını da iki, döğülmüş sarmısakla, zeytinyağı ve karabiberle karıştırıp sosu içmesi için bir saat kadar bekletin. Kıymayı da iki diş dövülmüş sarmısakla, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğurup bu karşımdan uzun uzun köfteler yapın. Kuşbaşı etle şişe geçirin, yarım ekmeği dilim dilim kesip tepsiye yayın. Yoğurdu kalan iki dövülmüş sarmısak dişiyle, tuz, karabiber ve kırmızı biber karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Böylece 20 dakika kadar içmesi için bekletin. Etli şişlere zeytinyağı sürüp 20 dakika kızartın ve etleri şişi ile birlikte ekmek dilimlerinin üzerine koyup yüksek ısılı fırında 15 dakika daha pişirin.
  
 | 
Yoğurtlu Kebap | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183264 
Gönderme Tarihi: 30.May.2025 
53 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet piliç göğsü
 
200 gram kuzu eti (but kısmından)
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kebapçı pidesi
 
4 çorba kaşığı rendelenmiş domates
 
200 gram yoğurt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Süslemek için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Bir tutam kırmızı tozbiber
 
1 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
 
Piliç göğsü ve kuzu etini ızgarada pişirdikten sonra incecik dilimleyin.
 
4 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp kuşbaşı doğradığınız pideyi kıtır kıtır olana kadar kavurun.
 
Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Pideler domates suyunu çekene kadar pişirin ve servis tabağına alın.
 
Tuz eklediğiniz yoğundu üzerine yayıp dilimlediğiniz etleri üzerine yerleştirin.
 
Közlediğiniz domates ve biberlerle tabağı süsleyin.
 
Tereyağını kızdırıp içine tozbiberi ekledikten sonra tabağın üzerine gezdirin.
 
Közlenmiş domates ve biberle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |