|
YOĞURTLU KEBAB |
|
Gülsün Aymaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc18888
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
6,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. şişlik et,
2 adet kebap pidesi,
3 kaşık yağ,
2 adet domates,
300 gr yoğurt,
tuz,
karabiber.
Yapılışı:
1- Pideleri ızgara üzerinde ısıtıp yumuşatınız.
2- Pideleri 2 veya 3'er cm karelere kesip birer kişilik tabaklara koyunuz.
3- 2 kaşık yağı yakmadan eritip pidelerin üzerine taksim edip pideleri karıştırıp tabaklan sıcakça bir yere koyunuz.
4- Terbiyeden aldığımız etleri şişlere geçirip orta hararetli kömür ateşinde veya fırında 4-5 dakika pişiriniz.
5- Pişen şişleri tabaktaki pidelerin üzerine kafi miktar koyunuz.
6- 1 kaşık yağı küçük bir tencereye koyup üzerine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup püre haline getiriniz.
7- Bu sosu da pidelerin üzerine dökünüz.
8- Ezilmiş yoğurdu da en üstüne döküp servis yapınız.
9- Arzu ederseniz tekrar üzerine erimiş yağ gezdirebilirsiniz, Yoğurt koymadan da bu kebabı servis yapabilirsiniz.
|
Yoğurtlu Kebab |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10485
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
4,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
750 gr koyun eti (but tarafından),
yeteri kadar tuz.
Paparası için:
2 adet orta boy pide,
1 bardak et suyu,
1/2 kg yoğurt.
Üstü için:
3 çorba kaşığı tereyağı,
1/2 çorba kaşığı kırmızıbiber.
Yapılışı:
Ceviz iriliğinde parçalar halinde doğranmış et, yarım parmak arayla şişe geçirilir. Sonra bu şişler kuvvetli, ama alevli olmayan kömür ateşinin üzerine yerleştirilir. Şişleri ateşten en az 4-5 parmak yukarıya dizmeye dikkat edilmelidir. Etler her tarafı iyice kızarıncaya kadar ateşte pişirilir. Diğer taraftan pideler odunkömürü ateşinde iki tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Sonra bu pideler kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir ve büyükçe bir sahana yerleştirilir. Yarım bardak et suyu sıcak sıcak pidelerin üzerine döküldükten sonra sahanın kapağı kapatılır ve soğu-maması için sahan hafif ateşin üzerine konur. Şişler ateşten indirilmeden önce sahandaki pideler tabaklara bölünür, bunların üzerine ezilmiş, hafifçe tuzlanmış yoğurt dökülür ve iyice kızdırılmış biberli yağ gezdirilir. Şişler bunların üzerine sıynldıktan sonra hemen servis yapılır.
ML® Kase Kebabı için tıklayın
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
layla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33983
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009
3,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram koyun eti
3 adet ince kebapçı pidesi
100 gram tereyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)
250 gram domates (2 orta)
Tuz
ÜSTÜNE:
500 gram yoğurt
150 gram domates (1 büyük)
1 Kebapçı pidesi denen ince ve uzun üç pideyi kömür ateşinin üstündeki ızgaraya yerleştirerek, pideleri birer tarafları iyice ısındıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle pidelerin, her iki taraflarının da iyice ısınmalarını ve yumuşamalarını sağlamalı, sonra bu pideleri iki ya da üçer santim en ve boyunda dört köşe küçük parçalara doğradıktan sonra, bunları içi iyice ısıtılmış büyük bir tabağın içine almalı ve üstlerine de kararmadan, az kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı tereyağının yarısını ilâve ederek, pideleri tabak içinde, şöyle bir karıştırdıktan sonra, tabağı ateş üstü gibi sıcakça bir yere oturtmak suretiyle bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra, önce üstünün ince zar gibi derisi soyulmuş, irice fındık büyüklüğünde parçalara doğranmış ve üstlerine birer çorba kaşığı soğan suyu ile zeytinyağı ilâve ederek iki saat kadar dinlendirilmiş, tuzlanmış ve yarımşar parmak ara ile şişlere dizilmek suretiyle hazırlanmış, şiş üzerindeki 900 gram koyun etini hemen harlıca, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin aşağı yukarı dört beş parmak yüksekliğinde bir yerine yerleştirmeli ve etlerin önce bir, sonra diğer tarafları kızarıncaya kadar bunları aşağı yukarı 4 - 5 dakika arasında pişirmeli ve kebaplar pişmekte iken diğer taraftan da yine önceden kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmak suretiyle hazırlanmış, tava ya da sahan içindeki iki orta büyüklükte ve çok olmuş domatesi de derhal ateşe oturtarak, domatesler ancak sularını salıp da ezik bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 2 dakika az pişmeye bırakmalıdır.
3 Et ve domatesler pişince: önce salça halindeki domatesi alarak, bunu eşit bir şekilde tabaktaki pidelerin üstlerine ilâve etmeli, domateslerin üstüne de iyice dövülmüş, 500 gram yoğurt gezdirdikten sonra yoğurdun üstüne de düzgün bir şekilde şiş kebaplarını yerleştirmeli ve yine bunların üstlerini de yakmadan kızdırılmış olan, kalan Trabzon ya da margarin yağını gezdirdikten sonra, kebabın etrafına da ikiye bölünmüş ve hafifçe ateşe gösterilmek suretiyle az pişirilmiş olan domatesleri yerleştirmeli ve yoğurtlu kebabı hemen servis yapmalıdır.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
teflon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3785
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
3,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr iki defa çekilmis kiyma
Yarim bayat ekmek
Yarim demet ince kiyilmis maydanoz
1 adet rendelenmis kuru soğan
Yarim çay kasigi kara biber
Yarim çay kasigi kimyon
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sivi yag
4 kasik tereyağı
Yeteri kadar kirmizi biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoğurt
Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, karabiberi kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu, rendelenmis kuru soğani, koyup karistirin.
Kiymayi iyice yogurup 12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra pideyi küçük kusbasi dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina koyup üzerine yoğurt ilave edin.
Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kirmizi biber eritip koyun.
Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yoğurtlu kebabin üzerine koyup süsleyerek servis yapin.
ML® Yoğurtlu Pide için tıklayın
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1140
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2006
3,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. Bonfile (100 er gr. kesilmiş)
300 gr. Köfte
600 gr. haşlanmış Ispanak
2 ad. Kuru soğan
500 gr. Yoğurt
3 ad. Domates
4 diş Sarımsak
200 gr. Tereyağ
200 gr. Kaşar peynir (rendelenmiş)
6 ad. Sivri biber
tuz
Parmak şeklinde 24 ad. hazırlanmış köfteler ile bonfile parçaları ızgarada pişirilir. Bonfilelerde parmak şeklinde doğranır. Bir tencerede ıspanak, tereyağ, tuz ve ince kıyılmış soğan sote edilir. Domatesler ince doğranıp, ayrı bir tavada ince doğranmış sarımsakla sote edilir. Hazırlanan ıspanak tabaklara pay edilir. Üzerine yoğurt ve sote edilen domates sos konur. Köfteler ve bonfileler ıspanağın üzerine dizilip, rende kaşar ilave edilip, 1/4domates ve 1 ad. sivri biber dekore edilerek salamandırada kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.
ML® Yoğurtlu Kebap için tıklayın
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53936
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.selet.com.tr/
Malzemeler
750 gr Selet kuzu but eti
3 kaşık ayçiçeği yağı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı süt
500 gr yoğurt
150 gr tereyağı
3 adet boş pide
1 adet biber
1 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz.
Hazırlanışı
Kuzu but bir gün önceden alınıp uzun kuşbaşı seklinde doğranır. Derince bir kaba 3 yemek kaşığı Adese ayçiçek yağı,1 çay bardağı Adese süt, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Kuru soğan rendelenir ve soğanın suyu bu karışıma sıkılır. ‹yice karıştırılarak etlerin terbiye sosu hazırlanır. Etler bu sosa yatırılır ve bir gece buzdolabında etler sosu çekene dek bekletilir. Dinlendirilen etler teşon tavada ağır ateşte ters düz edilerek kızartılır. Etler kızarırken boş pideler küçük parçalara bölünür. Geniş bir tavada 1 çay kaşığı tereyağında pideler ısıtılır ve servis tabağına alınır. Yoğurt çırpıcı yardımı ile çırpılır ve pidelerin üzerini kaplayacak şekilde dökülür. Pişen etler de yoğurdun üzerine dizilir. En üst kısma da tavada eritilmiş ve az miktar pul biberle karıştırılmış tereyağı dökülür. Biber ve domates ocakta közlenir. Hazırlanan kebap közlenmiş biber ve domates ile birlikte servis yapılır.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc20321
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2007
2,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. şişlik et
2 pide
1,5 Su bardağı yoğurt
1 Orta boy soğan
1 Çorba kaşığı tereyağı
8-10 Sivri yesılbıber
2 Orta boy domates
2 Çay kaşığı tuz
Eti kuşbaşı doğrayıp, rendelenmiş soğanla karıştırarak buzdolabında 3-4 saat bekletiniz.
Pideyi üçer santimlik karelere keserek yemek tabaklarına koyunuz. Domatesi fındık büyüklüğünde doğrayıp, tuz ve yağ ilave ederek hafif hararetli ısıda yumuşatınız. Pidelerin üzerine gezdirip tabakları ılık bir yerde muhafaza ediniz.
Etleri şişe geçirip kömür ateşinde veya elektirik ızgarasında kurutmadan pişiriniz. Tuz serperek pidelerin üzerine kâfi miktarda koyunuz. Ezilmiş ılık yoğurt dökünüz. Yanlarına ızgarada pişirilmiş biber koyarak sıcak servis yapınız.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc17517
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme
4-6 kişilik
600 gr kıyma
800 gr yoğurt
6 pide ekmek
4 kahve fincanı tereyağı
1 sarımsak
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Tavada tereyağını eritip kıymayı kavurun. Sarımsağı temizleyin. Biraz tuz ekleyip havanda dövün. Sarımsak ve karabiberi kıymaya ilave edip karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın.
Pide ekmekleri küp şeklinde doğrayıp servis tabaklarına paylaştırın. Ekmekleri örtecek şekilde üzerine yoğurdu yayın. Kıymalı karışımı da yoğurdu kapatacak şekilde üzerine ekleyin.
Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
çilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54120
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2010
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuzu eti (350 gram kuşbaşı, doğranmış)
Kuru soğan (1 adet, orta boy)
Domates (2 adet)
Patates (3 adet)
Sivri biber (3 adet)
Sıvıyağ (1 bardak)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Yoğurt (200 gram)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Su (yarım bardak sıcak)
Kekik (1 tatlı kaşığı)
1 adet kabuğu önceden soyulmuş kuru soğanı önce ikiye kesip sonra ince piyaz şeklinde doğrayın. Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Eriyen yağın üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak yaklaşık 3-4 dakika süresince karıştırarak kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş 350 gram kuzu etini ekleyin. Etlerin sulanmamasına dikkat ederek hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Ardından yarım bardak sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısarak yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer tarafta ocağın üzerine boş bir tava koyun. İçine 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağ kızarken 3 adet kabuğu soyulmuş patatesi parmak büyüklüğünde dilimleyin. Dilimlenmiş patatesleri kızgın yağın içine atarak kızarana kadar bekleyin.
3 adet sivribiberi (saplarını kesmeden) ortadan bıçakla kesin ve içini temizleyin. 2 adet domatesi dörder dilime bölün ve bir kabın içine alın. Kızaran patatesleri yağdan çıkartın ve önceden kağıt havlu serdiğiniz bir kabın içine alın. Aynı yağın içine sivri-biberleri atın. 1-2 dakika kızartarak patateslerin üzerine çıkartın. Diğer tarafta pişmekte olan etin üzerine 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin ve tencerenin altını kapatın.
Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun. Üzerine önceden dilimlediğiniz domatesleri ilave edin ve yaklaşık 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Hafifçe kızaran domatesleri tavayla beraber yağdan indirin ve bir kenara alın.
Kayık bir servis tabağının ortasına önce kızarmış patatesleri koyun. Patateslerin kenarına etleri, etlerin aralara kızarttığınız sivribiberleri dizin. Kızarttığınız domatesleri de tabağın içine dilediğiniz biçimde koyun. Bir kabın içinde 200 gram yoğurt koyun ve hafifçe çırpın. Bu yoğurdu da tabağın üzerine dikkatlice koyun ve yemeğinizi servise hazır hale getirin.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61565
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011
2,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemiği çıkarılmış, yağları ayıklanıp 2 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
6 domates (kabukları soyularak doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 dilim tost ekmeği (herbiri dörde bölünmüş)
50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber (2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış)
Marinadı:
400 gr (2 su bardağı) yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1 iri soğan (doğranmış)
3 çorba kaşığı limon suyu
Marinadı hazırlamak için, büyük, yayvan bir kasede yoğurt, kimyon, soğan ve limon suyunu karıştırıp iyice çırpınız. Kuşbaşı etleri katıp, yoğurtlu bulamaca iyice bulayınız. Kasenin üstünü kapatıp etleri marinadda, oda sıcaklığında 2 saat yada buzdolabında bir gece bırakınız.
Büyük bir tavada, tereyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, domates, tuz ve biberi katıp 5 dakika, domatesler iyice yumuşayıncaya kadar kızartınız. Tavayı ateşten alınız.
Tost dilimi parçalarını yayvan bir tabağa yerleştiriniz. Tavadaki domatesli karışımı ekmeklerin üstüne döşeyip, bir kenarda sıcak tutunuz.
Etleri marinaddan çıkarıp, marinadı bir kenara ayırınız. Büyük bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, etleri koyup 5 dakika, sürekli karıştırarak kızartınız. Ateşin altını kısıp arasıra karıştırarak 15-20 dakika daha, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, etleri yayvan tabaktaki domatesli karışımın üstüne yerleştiriniz.
Marinadı tavaya koyup yavaşça, kaynatmadan ısıtınız. Tavayı ateşten alıp karışımı yayvan tabaktaki etlerin üstüne dökünüz. Eritilmiş yağla karıştırılmış kırmızıbiberi yoğurtlu marinadın üstüne gezdirerek. servis ediniz.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Sam
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33286
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2009
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
750 gr. kuzu kuşbaşı
250 gr. köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
250 gr yoğurt
maydanoz
sumak
kekik
tuz
karabiber
pul biber.
Sosu için:
4 domates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 adet soğan
3 adet kebap pidesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz.
Kuşbaşı etler 1 gün önceden soğan rendesi, sarımsak, sıvıyağ, tuz, kekik karışımına yatırılarak yumuşatılır. Kıymadan köte harcı hazırlanıp küçük köfteler yapılır. Etler ve köfteler ızgarada pişirilir. Pideler kare olarak kesilerek teflon tavada az yağ ile çevrilir. Tuz ve kekik ilavesi ile servis tabağının altına yerleştirilir. Üzerine domates sosu gezdirilir, üzerlerine çırpılmış yoğurt yayılır. İzgarada yapılmış etler üzerine koyulur. Biber ve domateslerde közlenerek etler süslenir. En üstüne eritilen tereyağı gezdirilerek maydanozla servis yapılır.
Domates sosun yapılışı: Soğanlar ince rendelenir. Kızgın yağda iyice kavrulur. Sırası ile içine küp doğranmış domatesler, sarımsaklar tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilerek püre kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
Eflatun
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc47635
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
2,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu eti, buttan doğranmış
200 gr arpacık soğanı
1 çorba kaşığı yağ
tuz
kimyon
karabiber
1 bağ dereotunun yaprakları
1 kahve fincanı su
1/2 kg yoğurt
1 su bardağı un
Küçük bir kuşhaneye yağı koyup eriterek içerisine (dereotu ve yoğurt hariç) bütün malzemeyi ilâve edip karıştrınız. Kuşhanenin kenarını tamamen hamurla sıvayıp orta ateşe oturtunuz. 8 -10 dakika sonra kenarlarından buhar sızıp çıkmaya başlayınca kuşhaneyi ağır ateşe veya fırına oturtup 1 saat 15 dakika pişiriniz. Kuşhanenin kapağını açarak dereotu yapraklarını serpiniz. Kapağını tekrar kapatarak 5 dakika buharlandırıp yoğurtla birlikte servis yapınız.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22670
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1/2 kg. kuzu eti
1 adet soğan suyu
3 kasık tereyağı
1 adet pide
1 çay bardağı et suyu
2 bardak yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Etleri yıkayıp suyunu süzün. Kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağı, soğan suyu, tuz ve biberle iyice ovun. Şişlere geçirip, ızgarada pişirin. Pideyi küçük kareler şeklinde kesin. Tereyağı eritip biberleri katın ve biraz kavurun. Üzerine kaynar et suyunu döküp, biraz dinlendirin. Pideleri tabağa alıp, üzerine yoğurdu dökün. Şişteki etleri de ilâve edin. Etlerin üzerine kırmızı biber ve yağda pişirdiğiniz sosu dökün.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
bahşiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Urla |
Kısa URL: https://ml.md/lc53112
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2010
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kebaplar hazırlanıp şişe geçirilip piştikten sonra pide ile bir tepsiye yerleştiriniz. Üzerine az miktarda et suyu gezdiriniz. Sonra da üstüne sarımsaklı yoğurt dökünüz. Tepsiyi bundan sonra ateşten çekiniz. Üstüne az oranda et suyu ile kızdırılmış tereyağını çok sıcak olarak dökünüz. Tekrar tepsiyi ateşte 5 dakika kadar durdurunuz. Sonra sıcak sıcak sofraya alınız.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61915
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
2,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr
500 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
2-3 parça pide ekmek
Kıymanın içine tuz karabiber ekleyip yoğurun. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yumurta şekli verip yağlanmış ufak bir fırın kabına dizin. 220 derece ısıtılmış sıcak fırında pişirin. Pide ekmekleri birer lokma büyüklüğünde kare kare kesin(tahta üzerinde). Ekmek parçalarını bir tepsiye dizin ( Borcam tepsi). Diğer tarafta 3 diş sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu pide ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün. Pişen kebapları fırından çıkarıp birer parça halinde ekmek tahtası üstüne alıp bıçakla ikiye-üçe kesin ve yoğurdun üzerine sıralayın. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Biraz karabiber biraz pul biber serpip servise sunun.
Not: Bu yemek servis edilmeden önce biraz ocakta ısıtılır. Bayat pideleri değerlendirmek için çok güzel bir yöntem.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
beslenme çantası
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc27384
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet pide
2 adet domates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
300 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Yapılışı:
Domatesler soyularak doğranır. Sarımsaklar ve soğanın yarısı da doğranarak, yağda sotelenir. Ayrı bir tavada kare şeklinde doğranan ekmeklerde sotelenir. Derin bir kasede kıyma, yumurta, baharatlar ve kuru soğanın yarısı rendelenerek köfte harcı elde edilir. Köftelere uzun, ince bir şekil verilerek kızartılır. Yağda sotelenen ekmekler servis tabağına alınır. Üzerine köfteler yerleştirilir. Yoğurtla ve domates sosuyla servis yapılır.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70844
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2011
2,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr kuzu budu (iri kuşbaşı doğranmış)
4 kuzu böbreği (fazla yağları temizlenip, ortadan ikiye bölünmüş)
1 orta boy pide 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı et suyu
2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
750 gr yoğurt (çırpılmış)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Süslemesi:
4 yeşil sivribiber
1 büyük domates (4'e bölünmüş)
Orta boy bir kasede kıyma, soğan, tuz, biber, maydanoz ve yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurunuz. Harçtan iri parçalar koparıp, ince uzun parmak biçiminde yuvarlayarak köfte yapıp, bir kenara bırakınız. Kuzu budu parçalarını şişe geçirip, bir kenara bırakınız.
Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.
Köfteleri, kuzu şişleri ve böbrekleri ızgarada, arasıra çevirerek 7-8 dakika pişirip, ısıtılmış bir tabağa çıkararak sıcak kalmalarını sağlayınız.
Pidenin her iki yarısını ızgarada ısıtıp, keskin bir bıçakla iri parçalara kesiniz.
Orta boy bir tencerede,45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca et suyunu, domatesleri ve pideyi ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, pideler et suyunu çekene kadar pişiriniz.
Et suyu ve domates sosunda pişmiş pideleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Üstüne çırpılmış yoğurdu dökünüz. Sıcak tuttuğunuz şiş, böbrek ve köfteleri keskin bir bıçakla küçük parçalara kesip, yoğurdun üstüne diziniz. Kalan 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı küçük bir tavada,orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip, bir iki kez karıştırdıktan sonra tavayı ateşten alıp, biberli yağı etlerin üstüne dökünüz.
Kebabı yeşil sivribiber ve 4'e bölünmüş domateslerle süsleyip, servis ediniz.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc77822
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2012
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
6 dal maydanoz
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
4 dilim pide
Kıymayı derin bir kapta iyice yoğurmaya başlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve rendelediğiniz 1 soğanın suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Yaklaşık 15 dakika yoğurduğunuz kıymayı şişlere geçirip şekil verin. Kızgın yağın içinde ya da ızgarada pişirin. Pideler pişerken şişlerin üzerine bastırıp suyunu alın. Pide bu suyla hafif ıslanmış olacak, içine hemen pişen eti yerleştirin ve üzerine yoğurt gezdirin. Rendelenmiş domatesle sos da yapılabilir.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78173
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
2,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon ve yenibahar, tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Kıymayı rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatlarla yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Daha sonra kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı üzerine gezdirip servis yapın.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87850
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.ekmekisrafetme.com
200 gr kuzu but, kuşbaşı
200 gr bayat ekmek köftesi
50 gr (2 dilim) bayat ekmek
20 ml (3 yemek kaşığı) zeytinyağı
20 gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
1 adet domates, rendelenmiş
50 gr (1 su bardağı) yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 adet sivri biber
1 adet kiraz domates
Bayat ekmekler zeytinyağı ile iyice kızartılarak sotelenir. Et ve köfte, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilip ızgarada pişirilir. Daha sonra domates rendesi eklenir, baharatlarla lezzetlendirilir ve birkaç dakika daha sotelenir. Tabağa alınan ekmeklerin üstüne yoğurt dökülür ve üstüne etler dizilir. Domates, biber ızgarada pişirilip etin üzerine konulur. En son pul biberli, kekikli tereyağı gezdirilip taze baharat ile servis edilir.
|
|