| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Karnabahar | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7821 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006 
3,854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 adet orta boy karnabahar
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı un
 
6 yemek kaşığı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 çay bardağı maden suyu
 
300 gram yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
karabiber ve yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Karnabaharın koçanını ve yapraklarını yuvarlak bir şekilde çıkaralım. Büyük bir tencereye yarısına gelecek kadar su ve yarım limon suyu ekleyip karnabaharı ters olarak yerleştirelim. Yumuşayana dek haşladıktan sonra küçük dallara ayıralım. Derin bir kabın içine un, maden suyu, tuz ve karabiber koyup çırpalım. Karnabahar dallarını önce harca, çıkardıktan sonra galeta ununa arkalı önlü bulayahm. Sıvıyağda kızarttıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servise sunalım.
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar | 
  | 
kıvılcım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44239 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009 
3,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet irice karnabahar
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
Yeterince tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
Karnabaharın yeşil yapraklarını ve kökünü kesip atınız. Soğuk suda karnabahar çiçeklerini yıkayınız.
 
Bir büyükçe tencerede tuzlu suyu kaynatınız. Su iyice kaynayınca karnabahar çiçeklerini içine atınız. Beş dakika kaynattıktan sonra karnabaharı süzüp tuzlu sudan çıkarınız. Tekrar kaynar suya atıp karnabahar yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Çiçeklerin çok haşlanıp, ezilip dağılmamasına dikkat ediniz.
 
Bu iki defa kaynatma karnabaharın hoşa gitmeyen kokusunu gidermek içindir. Bir çorba kaşığı unu suda eritip, karnabaharı sudan çıkarmadan haşlama suyuna ilave edip karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp dinlenmeye bırakınız. Bir tencerenin içine süzme yoğurdu koyup, kırmızı pul biberi, tuzu dövülmüş sarmısağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip, orta hararetli ateşte üzerindeki yoğurdu kestirmeden karıştırıp bütünleşiriniz. Karnabaharları süzüp salata tabağına koyunuz.
 
Üzerine sıcak sıcak yaptığınız salçayı döküp hemen ikram ediniz.
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar | 
  | 
mümtaz er 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2014 
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99237 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014 
2,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tabak haşlanmış karnabahar
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kase süzme yoğurt
 
1 diş dövülmüş sarımsak
 
1 fincan galeta unu
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Galeta unu, margarin yumurta ve tuzu çırpın haşlanmış karnabaharları galeta unu karışımına bulayın sıvı yağda kızartın servis tabağına alın üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün.
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100652 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014 
2,505 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane karnabahar
 
1 tane kabak
 
2 tane havuç
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
1 kaşık tuz, karabiber
 
1 kaşık margarin
 
1 kaşık pul biber
 
1 fincan sıvı yağ
 
 
Karnabaharı dilim dilim ayıralım tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzelim havuçları kabakları dilimleyip margarinle kızartıp karabaharlarla karıştıralım tuz karabiber ekleyip üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim sıvı yağla pul biberi kızdırıp üzerine dökelim.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159576 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2021 
343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg karnabahar
 
1 şişe maden suyu
 
1 adet yumurta
 
8 yemek kaşığı un
 
Yarım limon suyu
 
Tuz
 
Arzuya göre baharat
 
Sosu için:
 
Sarımsak
 
Yoğurt
 
 
Yumurta derin bir kaba alınır ve çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir iyice karıştırılıp boza kıvamında bir sos hazırlanır.
 
Karnabahar ayıklanır, parçalara ayrılır ve sıcak suda bir miktar haşlanır.
 
Suyu süzülür soğutulur. Karnabaharlar hazırladığımız boza kıvamındaki sos içerisine konulur. Sosu emmesi için güzelce karıştırılır.
 
Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır sıcak olarak servis yapılır.
 
Yoğurtlu karnabahar sosunu hazırlamak için ilk olarak dilediğiniz miktardaki sarımsakları havanda ezin. Daha sonra sarımsakları dilediğiniz miktardaki yoğurdun içerisine koyun.
 
Sarımsaklı yoğurt sosu, karnabaharların üzerine yayarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |