| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Karnabahar Salatası | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7049 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006 
3,882 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
1 adet orta boy karnıbahar,
 
1 su bardağı yoğurt,
 
3 diş sarımsak,
 
1/4 demet maydanoz,
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
tuz,
 
kırmızı pul biber
 
 
Yapılışı
 
Karnıbaharı bir güzel haşlayın, kendi suyu içinde soğumaya bırakın, sarımsakları ayıklayın, biraz tuz ile havanda ezin. Maydanozu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını çok ince kıyın. Ezilmiş sarımsakları ve maydanozu yoğurda katın, iyice karıştırın, karnıbaharın üzerine dökün. Salatanın üzerine zeytinyağını gezdirin, kırmızı pul biber serpip sofraya getirin. Eğer sofraya oturulmuyor ise, arzu ederseniz, karnıbaharları çiğ olarak birer lokma büyüklüğünde parçalara ayırın, yoğurt karışımını (dip) başka küçük bir kaba koyarak ikram edin. Haşlanmış karnıbaharların üzerine yoğurt yerine zeytinyağı ve limon ekerek de servis yapabilirsiniz
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar Salatası | 
  | 
çalıkuşu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2007 
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20350 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007 
3,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 orta boy karnabahar
 
3 diş sarımsak
 
Yoğurt
 
Sıvıyağ
 
Kırmızıbiber
 
Nane
 
Tuz
 
Pul biber,
 
 
Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp kalın saplarını kesin ve haşlayın. Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Haşlanan karnabaharları servis kasesine alıp üzerine yoğurtlu sosu dökün. Tavada az sıvıyağ ve toz kırmızı biberi yakıp yoğurdun üzerine gezdirin. Nane ve pul biberle süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Havuçlu Karnabahar Oturtması için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar Salatası | 
  | 
nazende 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93393 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2013 
2,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet Küçük karnabahar
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
Birkaç dal dereotu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 paket ekşi krema
 
 
Karnabaharları doğrayınve hafif haşların sunu süzün üstüne yoğurtlu sarımsağı zeyinyağını kremayı koyup tuz atıp karıştırıp karnabahar ilave edin. Servisten önce Dereotu ile süsleyin.
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar Salatası | 
  | 
gülibik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142964 
Gönderme Tarihi: 24.May.2019 
675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 küçük top karnabahar
 
2 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam pul biber
 
 
Karnabaharı küçük küçük ayırıp tuzlu suda haşlayın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Haşlandıktan sonra süzüp soğuk sudan geçirin.
 
Karnabaharları servis tabağına dizin. Bir kapta yoğurt ve sarımsakları karıştırıp karnabaharların üzerinde gezdirin ve pul biberle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Karnabahar Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157018 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2021 
388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta büyüklükte karnabahar
 
3 yeşil biber
 
3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
 
2 kaşık domates salçası
 
Sarımsak
 
Sirke
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
1 kase yoğurt
 
 
Karnabahar ufak ufak dallar halinde kesilir, içine tuz ve sirke konmuş bir su içinde haşlanır. Suyu süzülür. Bir tencereye üç kaşık yağ konur, kızdırılır üzerine su ile karıştırılmış salça ilave edilir. Kaynamaya başlayınca sarımsak ve kırınızı biber ilave edilir. Karnabaharlar çukur bir servis kabına alınır. Üzerine tuzla çırpılmış yoğurt dökülür. Sofraya çıkarırken salça sıcak olarak üzerinde gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |