| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184648 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025 
91 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3-4 dal sarımsak
 
4 adet siyah zeytin
 
3 dal maydanoz
 
2 dal dereotu
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 çorba kaşığı kişniş kurusu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kabakları rendeledikten sonra sıvıyağda yumuşayana dek pişirin.
 
Kıydığınız sarımsağı, zeytini, maydanozu, dereotunu, yoğurdu, kişniş kurusunu, tuzu ve karabiberi pişirdiğiniz kabağa ilave edin.
 
Karıştırarak buzdolabının alt rafında bir saat dinlendirin.
 
Çıkardığınızda soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184304 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2025 
49 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy kabak
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Kırmızı pul biber
 
Nane (isteğe bağlı)
 
 
Kabakları rendeleyin. 
 
Suyunu hafifçe sıkarak fazla suyunu alın.
 
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve rendelenmiş kabakları orta ateşte 5–6 dakika kadar soteleyin. 
 
Kabaklar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Bir kasede yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.
 
Soğuyan kabakları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
 
Servis tabağına alın. 
 
Üzerine zeytinyağında kızdırılmış pul biber gezdirin ve isteğe bağlı olarak nane serpiştirin.
 
Soğuk şekilde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183844 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2025 
74 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy kabak
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Tuz (isteğe göre)
 
Üzeri için nane veya kırmızı biber (isteğe bağlı)
 
 
Kabakları rendeleyin ve yapışmaz bir tavada, hiç yağ eklemeden kendi suyunu çekene kadar kavurun (yaklaşık 5-6 dakika).
 
Soğumaya bırakın.
 
Ayrı bir kapta yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.
 
Soğuyan kabakları yoğurda ekleyin, karıştırın.
 
Üzerine zeytinyağı gezdirin, isteğe göre nane veya pul biberle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182782 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2025 
157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)
 
 
Kabakları yıkayıp, uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Ardından ince ince rendeleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, rendelenmiş kabakları ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar sote edin. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir kaba süzme yoğurdu alın, içine ezilmiş sarımsakları, tuz, karabiber ve dövülmüş ceviz içini ekleyin. Karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Soğuyan kabakları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine nane serpiştirerek, soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171336 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023 
220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet kabak
 
1 kase süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam dereotu
 
1 avuç ceviz içi
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kabakların kabuklarını soyup, boyuna kesiyoruz. Ardından minik minik küpler doğrayıp serin kaseye koyuyoruz. Üzerine 1 silme çay kaşığı tuz koyup elinizle ovmaya başlayın. Yumuşayıp suyunu salmaya başladığında kabakları sıkarak başka bir tabağa alın. Bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, iri ceviz parçaları ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından içine suyunu sıktığımız kabakları ekleyip harmanlayıp servis tabağına koyuyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157073 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021 
480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
3 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1 kâse garnitür
 
1 su bardağı tane mısır
 
1 diş sarımsak
 
Yarım demet ince doğranmış dereotu
 
Çok az sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın.
 
Az yağda yaklaşık on dakika kavurup, soğumaya bırakın.
 
Tüm malzemeleri salata kasesinde buluşturup, bir güzel karıştırın.
 
Dilediğiniz şekilde sunuma hazırlayıp servis edin.
 
 
Not: Garnitürü hazır kullanabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108068 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015 
3,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
 
 
2 orta boy kabak 
 
1 çorba kaşığı zeytin yağı 
 
1 kase yoğurt 
 
2 yemek kaşığı mayonez 
 
Biraz karabiber 
 
Birkaç dal ince doğranmış nane 
 
 
Kabakları rondo da yada rendenin iri kısmıyla rendeleyin. 
 
Rendelenmiş kabakları,zeytin yağı ilave edilen tencereye alıp kısık ateşte soteleyin.
 
Kabak suyunu çekinceye kadar bekleyin. 
 
Tuz ve karabiber ilavesi yapın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
 
Diğer tarafta bir kase yoğurt, ince kıyılmış nane ve mayonezi karıştırın. 
 
Soğuyan kabakların üzerine ilave edin.
 
Susam ve çörekotuyla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurt Soslu Kabak Salatası | 
  | 
tolgahan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97322 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2014 
3,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet domates
 
1 adet limon
 
1 adet soğan
 
2 çay bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Yarım limon suyu
 
 
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine dilimlenmiş kabakları, domatesleri, dereotunu ekleyip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı limonlu yoğurt dökün ve soğuk olarak ikram edin.
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74647 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012 
3,616 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 adet kabak
 
250 gr süzme yoğurt
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 dilim bayat ekmek
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
4-5 diş sarımsak
 
Tuz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Kabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarını kesip kabakları rendeleyin veya rondodan geçirin. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kabakları ilave edin. Üzerine bir tutam tuz serpip yumuşayana kadar soteleyin ve derince bir kaba alın. Bayat ekmekleri ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Süzme yoğurdu ekleyin. Mayonez ve biraz tuz ilave edip yoğurdu iyice çırpın. Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Küçük bir tavada zeytinyağını toz biberle kızdırın. Önce salatayı tabağa alın, üzerine biberli yağı gezdirin ve maydonozla süsleyin.
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
yaren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2008 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73927 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
3,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy kabak
 
1.5 su bardağı yoğurt
 
1-2 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağından az sıvıyağ
 
Tuz
 
Dereotu ya da fesleğen (süslemek için )
 
 
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
 
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
 
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
 
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
 
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Gür Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59033 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011 
3,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabağı yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendeleyin. Üzerine tuz döküp ovun ve 15 dakika süzülmeye bırakın. 3 diş sarmısağı ezin. Tavada 30 ml. zeytinyağını ısıtıp kabakları kavurun. Ateşten alıp yoğurt, sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  
 | 
YOĞURTLU KABAK SALATASI | 
  | 
cevahir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.04.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35474 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009 
4,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
1 kg kabak
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
Yarım su bardağı lor peyniri
 
1 çay kaşığı nane
 
250 gram yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
tuz
 
1'er çay kaşığı pulbiber, kekik
 
 
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun. Rendeden geçirin. İyice suyunu sıkın. Zeytinyağında kabağı, naneyle birlikte kavurun. Kabaklar suyunu bırakıp çekince tuzunu katın. Ateşten alıp, ılınmaya bırakın. Dövülmüş ceviz ve lor peynirini salataya ekleyin. Sarımsağı dövüp, yoğurtla karıştırın. Salataya ilave edin. İyice karıştırın. Servis tabağına alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Pulbiber ve kekiği yağda kavurup, salatanın üzerine gezdirin.
  
 | 
YOĞURTLU KABAK SALATASI | 
  | 
titiz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25422 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008 
4,278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 orta boy sakız kabağı
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1/2 bardak yoğurt
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Yarım demet dereotu
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
100 gr. ceviz içi
 
 
Hazırlanışı
 
Kabakları rendenin kaim tarafıyla rendeleyin. Tavada margarini iyice eritin. Kabakları içine ilave edip orta ateşte kabak suyunu çekinceye kadar pişirin; ateşten alıp soğutun. Soğuduktan sonra, yoğurda sarımsağı, dere otunu, dövülmüş cevizi ekleyip iyice karıştırın. Kavurduğunuz kabağı bu karışıma ekleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.
  
 | 
YOĞURTLU KABAK SALATASI | 
  | 
Nergiz Sağtürk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2008 
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20858 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2008 
4,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy kabak
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kabağı az suda haşlayaınız daha sonra ezerek püre yapınız. Ezilmiş sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz katıp karıştırınız. Salata tabağına yerleştirip zevke göre süsleyiniz.
 
 
 ML® Kabakiçi için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Kadri Heper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19289 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2007 
4,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 adet orta boy kabak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
10-15 çorba kaşığı yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
tuz
 
Karabiber
 
pulbiber
 
 
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin.
 
Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabakları koyun ve pişirmeye başlayın.
 
Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığ tuz ile 1'er çay kaşığı pul biber ve karabiber ilave edin.
 
3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
 
Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.
 
Soğuk servis yapın.
 
 
 ML® Kaşık Salatası için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurtlu Kabak Salatası | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3393 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
5,029 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kabak
 
3-4 kaşık süzme yoğurt
 
nane
 
tuz
 
sarımsak
 
dereotu 
 
3 kaşık zeytinyağ
 
pul biber
 
1 bardak ceviz
 
 
Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin.
 
 
 ML® Yoğurtlu Kabak Salatası için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |