|
YOĞURTLU KABAK KIZARTMASI |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc8726
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1500 gr. kabak
6 kahve fincanı un
5,5 kahve fincanı su
1,5 bardak çiçek yağı
500 gr. yoğurt
1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Kabakların üstlerini kazıyın. Uzunluklarına bıçak sırtı kadar kalınlıkta dilimlere kesin. Ve üzerlerini tuzlayarak bir saat dinlendirin. Sonra bir sahana un koyarak üzerine sicim gibi su akıtın ve bir taraftan da çatalla çırpın ve un çorbası koyuluğuna getirin. Daha sonra kabakları teker teker bu un bulamacına batırın, içinde rafine çiçek yağı kızdırılmış olan tavaya atın, her iki tarafını da nar gibi kızartın. Delikli kepçe ile bütün kabakları tabağa alın, yanında dövülmüş ve hafifçe sulandırılmış yoğurtla servis yapabilirsiniz.
ML® Kabak Tava için tıklayın
|
YOĞURTLU KABAK TAVASI |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14890
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 kilo körpe kabak.
1+1/4 bardak zeytinyağı,
4 kahve fincanı un,
3+3/4 kahve fincanı su,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Mümkün olduğu kadar aynı irilikte olan körpe kabakların ancak yeşili görünecek kadar üstleri kazınır. Sapları kesilip atıldıktan sonra bunlar uzunluğuna bıçak sırtı kalınlığında dilimlere bölünür. Dilimler bir ızgaranın üstüne yanyana dizilir. Üzerlerine tuz serpilir ve bir süre bu durumda bırakılır.
Çukur ve yassı bir porselen kaba un konur. Üzerine su, sicim gibi ince bir biçimde akıtılırken un çatalla çabuk çabuk karıştırılır. Böylece boza kıvamında bir bulamaç elde edilir. Tuzlanarak acımtırak suyu akıtılmış olan kabak dilimleri teker teker alınır ve bulamaca bulandıktan sonra kızgın zeytinyağına atılır (Her defasında tavaya dört beş dilimden fazla kabak atılmamalıdır. Dilimlerin yanyana kızarması gerekir. Üstüste gelirlerse birbirlerine yapışırlar). Bütün kabaklar kızarınca servis tabağına yerleştirilir. İyice dövülmüş yoğurt da salça kâsesine konur ve birlikte servis yapılır. İsteyenler yoğurda iki diş dövülmüş sarımsak katabilirler.
|
YOĞURTLU KABAK KIZARTMASI |
|
cicim
Aşçı
Kayıt: 11.03.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc34480
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2009
2,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram kabak
300 gram un (6 kahve fincanı)
420 gram su (5 1/2 kahve fincanı)
330 gram rafine çiçekyağı (1 bardak)
500 gram yoğurt
Tuz
1 Kart olmayan 1500 gram kabağın ancak yeşili görününceye kadar üstlerini kazıdıktan sonra, bunları uzunluklarına doğru bıçak sırtı kalınlığında dilimlere kesmeli ve üstlerine de bir çorba kaşığı tuz serptikten sonra kabaklan bir - bir buçuk saat arasında dinlenmeye bırakmalıdır. (Tuzlanmış kabakların güneşte dinlendirilmesi öğütlenir.)
2 Bir buçuk saat sonra, bir sahan, ya da çukur tabağa; 6 silme kahve fincanı un koyduktan sonra, üstüne azar azar ve sicim gibi akıtmak suretiyle beş buçuk kahve fincanı da su katmalı ve bir taraftan da hızlıca karıştırarak bunları düğün çorbası koyuluğunda bir bulamaç haline getirmelidir.
3 Bulamacın hazırlanması sona erince; buna tuzlayarak dinlenmeye bırakmış olduğumuz kabakları, teker teker olmak üzere bulamaç una batırarak üstlerini bulamaçlamalı, sonra da üstleri bulamaçlanmış bu kabakları her seferinde dört beş dilimden fazla olmamak üzere içinde dumanı tütercesine kızdırılmış bir buçuk bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak kabakların önce bir, sonra da diğer tarafları nar gibi oluncaya kadar orta ateşte kızartmalı ve kızarmış olan kabakları delikli kepçe ile tabağa alarak diğer partiyi tavaya atmak suretiyle bütün kabaklan böylece kızartmalı ve yanında dövülmüş ve hafifçe sulandırılmış yoğurt olduğu halde servis yapmalıdır. (Yoğurda isteğe göre bir kaç diş doğulmuş sarımsak konabilir.)
NOT: Tuzlayarak dinlenmeye bırakmış olduğumuz kabak dilimlerini iyice unladıktan sonra olduğu gibi önce soğuk suya, sonra da yağa atmak suretiyle de kızartılabilir.
|
KABAK KIZARTMASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61290
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011
2,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak (kazınıp ince dilimlenmiş)
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
1 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı süt
1 su bardağı un
Sosu:
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak (istenirse)
Kabakları dilimledikten sonra, yayvanca bir kaba koyunuz. Üstlerine tuzu serpip, sütü dökünüz. Parmaklarınızla hafifçe karıştırıp sütün içinde 30 dakika bekletiniz.
Unu genişçe bir tabağa koyunuz. Kabakları hiç sıkmadan sütten çıkarıp una bulayınız.
Rafine yağı orta boy bir tavada kızdırınız. Una bulanmış kabakları kızgın yağa atıp, renkleri altın sarısı olana kadar kızartınız.
Kabakları servis tabağına diziniz. Yoğurdu hafifçe çırpınız. Sarmısağı dövüp (istenirse) yoğurda karıştırınız. Sarımsaklı yoğurdu kabakların üstüne döküp, servis ediniz.
|
YOĞURTLU KABAK KIZARTMASI |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22832
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1,5 kg. kabak
6 çay bardağı un
5 çay bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım kg. yoğurt
Tuz
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp, baş kısımlarını kesin. İkiye bölüp her bir parçayı uzunlamasına 4 dilim yapın. Kabakların üzerine 1 çorba kaşığı tuzu serpip bir kenarda bir saat kadar dinlendirin. Bir kaba unu döküp suyu azar azar ilâve edip sürekli karıştırın. Dinlendirdiğiniz kabaklan bu bulamaca batırıp kızdırılmış zeytinyağında her iki tarafı nar gibi kızarana kadar tutun ve yağını süzürek tabağa alın. Kabakları üst üste düzgünce dizip üzerini yoğurtla kapatın.
|
Yoğurtlu Kabak Kızartması |
|
nükte
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141039
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019
676 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 bardak ayçiçek yağı
3 diş sarımsak
4 adet orta boy kabak
Kabakları alacalı soyup enine dilimleyin. Yağı kızdırın ve her iki tarafı altın rengi alana kadar kızartın. Servis tabağına alın. Sarımsağı dövün, tuzlayıp yoğurda ekleyin ve kabakların üzerine dökün. Ilıkken yada soğukken servis yapın.
|
|