Öncelikle yoğurt, sarımsak, mayonez ve yağ karıştırılır. Havuçlar rendelenip karışıma eklenir. Kararmaması için kerevizler hızlı bir şekilde soyulup hemen rendelenir ve bütün malzemeler karıştırılır. Son olarak rondodan geçirdiğimiz ceviz eklenir ve portakal dilimleriyle süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc142641
Gönderme Tarihi: 11.May.2019
474 defa indirildi / yazdırıldı
1 büyük boy kereviz
2 adet havuç
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
500 gram yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Dereotu
1 çay kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan ve sarımsakları rendeleyip yağda hafif öldürün. Tuz serpin. Kereviz ve havuçları rendeleyip ilave edin. Kereviz ve havuçları da hafif kavurun fazla diriliğini kaybetmeden ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurt ve mayonezi çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Soğumuş olan karışımı yoğurda ekleyin. Ceviz ve dereotunu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc148688
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020
695 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet küçük boy kereviz
1 adet havuç
2 diş sarımsak
7 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı ceviz içi
Havucu ve kerevizi yıkayıp, dış kabuklarını soyun.
Derince bir kaseye rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Üstüne sarımsakları da rendeledikten sonra yoğurdu ve ince doğranmış dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeyi güzelce karıştırın ve bir servis tabağına alın.
Ceviz içi ile süsleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155655
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021
417 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kereviz
1 adet havuç
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Karabiber
Tuz
Yoğurt ve mayonezi derince bir kapta çırpın, tuz ve karabiberi ilave edin.
Rendelenmiş kereviz, havuç ve ceviz içini de ilave ederek karıştırın.
Salatayı servis tabağına alarak üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.