| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Havuç Salatası | 
  | 
Zehra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc806 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2006 
4,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy havuç
 
3 diş sarımsak
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
tuz
 
maydanoz
 
zeytin
 
 
Havuçların kabuklarını iyice kazıdıktan sonra yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları iyice dövün, yoğurtla karıştırın ve havuca katın. Üzerine tuz, zeytinyağı gezdirin. Maydanoz ve zeytinle süsleyerek servise sunun.
 
 
 ML® Yoğurtlu Havuç Salatası için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 16.07.2015
  
 | 
Yoğurtlu Havuç Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108065 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015 
2,338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
 
 
4 orta boy havuç 
 
1 kase yoğurt 
 
1-2 yemek kaşığı mayonez 
 
Biraz tuz 
 
Biraz zeytinyağı 
 
 
Havuçların kabuğunu kazıyıp,rendenin iri kısmıyla rendeleyin. 
 
Biraz zeytin yağı ile havuçların diriliği biraz gidene kadar kavurun.
 
Kavrulmuş havuçları yoğurt mayonez ve biraz tuzla harmanlayın.
 
Servis tabağın aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Havuç | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152302 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet büyük boy havuç
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1.5 su bardağı yoğurt
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 silme tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
 
Havuçları yıkayıp, soyun ve iri iri rendeleyin.
 
Rendelediğiniz havuçları yapışmaz tabanlı bir tavaya alın ve üstlerine zeytinyağını gezdirdikten sonra ocağın altını açın.
 
Tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak, havuçlar diriliklerini yitirene dek kavurun, yaklaşık 10 dakika.
 
Ardından ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 
Başka bir kabın içinde yoğurdu ve mayonezi karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin.
 
Soğumuş olan havuçların üstüne hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün ve güzelce karıştırın.
 
Bir servis tabağına alın ve üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Havuç Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166721 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022 
352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 kg havuç
 
250 gr yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Havuçlar rendelenir. Yağ ile ölünceye kadar kavrulur, soğumaya bırakılır. Bu arada yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırılır.
 
Havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırılıp servis tabağına alınır, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Havuç Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3308 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185246 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2025 
80 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg havuç
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
1 adet çarliston biber
 
Tuz
 
 
Havuçları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin.
 
Zeytinyağını bir tavaya alıp havuçlar yumuşayana kadar kavurun.
 
Üzerine tuz ve tozşeker ilave edin 2-3 dakika daha kavurun.
 
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp havuçlara karıştırın ve servis tabağına alın.
 
Jülyen doğradığınız biber ve havuç dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |