Kısa URL: https://ml.md/lc68242
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
2,005 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı buğday
200 gr. taze fasulye
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
Bir gece önceden ıslatılmış buğdayı süzüp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynayınca doğranmış fasulyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc100600
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014
1,719 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo taze fasülye (doğranmış)
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuzlu suyu kaynatın. Fasülyeyi koyup 15 dakika pişirin. Fasülyeli sudan 2 bardak alıp ılıtın. Yoğurt ve unu karıştırın. Buna ılınan suyu katın. Fasülyeyi ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını kızdırıp kırmızı biber katın. Çorbanın üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc120846
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2016
1,210 defa indirildi / yazdırıldı
Eyüp Sevinç
1 su bardağı küçük doğranmış yeşil fasulye
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
1 bardak yoğurt
6 yemek kaşığı un
Sosu için;
4 kaşık tereyağı
1 adet domates
Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Suyu bir tencereye alıp kaynatın ve fasulyeleri ekleyin. Tahta kaşık yardımı ile terbiyeyi hazırlayın ve yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin, çorbayı koyulaştırın. 6-7 dakika kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Bir domatesi ince doğrayın ve tereyağında öldürün. Çorbanın üzerinde gezdirerek servis yapın.