3 adet temizlenmiş enginar
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Enginarlar tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayın. Süzülüp küp şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp enginarla karıştırın. Üzerine kıyılmış dereotu ilave edip tüm malzemeleri karıştırın. Sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc148893
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet enginar
1 su bardağı yoğurt
1 tutam dereotu
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Tuz
Enginarları tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Limon suyu da ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Ardından suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
Enginarlar soğuduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın.
Dereotu, yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Salatayı servis tabağına alın.
Zeytinyağı ve kırmızı toz biberi de kızdırıp salatanızın üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc172986
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet enginar
1 iri diş sarımsak
1 tutam dereotu
Tuz
Servis İçin:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Enginarları yıkayıp haşlayın.
Çukur bir kap içine yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, doğranmış enginar ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Malzemeler tamamen karışınca servis tabağına alın. Servisi için bir cezvede zeytinyağı ve kırımızı toz biberi kızdırın.
Hazırladığınız yağı salatanın üstüne dökün ve servis yapın.