| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Elma Tatlısı | 
  | 
bücür 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28852 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008 
2,583 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet sert dokulu elma
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım kg süzme yoğurt
 
2 çorba kaşığı bal
 
Üzeri için:
 
Dövülmüş fındık
 
 
Elmalar soyulur. Ortadan kesilir, çekirdek yatakları çıkarılır, sonra her yarım parça 4 parçaya kesilir. Elma dilimleri tencereye konur. Üzerine şeker, tarçın ve su eklenir. Elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Sonra elmalar sudan süzgece çıkarılır ve soğuması beklenir. Bu arada yoğurt ve bal karıştırılır. Servis tabağına yayarak yerleştirilir. Üzerine pişmiş elma dilimleri biçimli sıralanır. Üzerine fındık serpilerek servise sunulur.
  
 | 
Yoğurtlu Elma Tatlısı | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91353 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013 
1,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 kg elma
 
500 gr yoğurt
 
500 gr toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
150 gr pudra şekeri
 
200 gr nar şurubu
 
 
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını oyarak çıkartın. Bir tencereye dizin. Üzerine toz şekeri, suyu 1,5 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Nar şurubunu elmaların üzerine gezdirin. Elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta pudra şekeri ve yoğurdu karıştırın. Tabağa haşlanmış elmayı koyup üzerine pudra şekerli yoğurtttan koyun, yoğurdun üstünü nar şurubuyla süsleyin ve servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Elma Tatlısı | 
  | 
safiye nalçacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2020 
Mesajlar: 40 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151158 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2020 
633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
6 Amasya elması
 
6-7 stevia yaprağı
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 çorba kaşığı pekmez
 
2/3 su bardağı ince kıyılmış ceviz     
 
 
Elmaları soyup ikiye bölün ve ortasını çıkarın. Stevia yapraklarını bir tencereye koyduğunuz dört su bardağı suya atın. Kaynayınca elmaları ekleyin. 5-7 dakika haşlayın ve içinden alın. Yoğurdu pekmezle karıştırın. Elmaların üzerine dökün. Ceviz serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |