| 
 | 
| Yoğurtlu Cheese Kek | 
|  | umut naz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.12.2012
 Mesajlar: 21
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc85165 Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
 3,480 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 kahve fincanı tozşeker
 75 gr yumuşamış bitkisel margarin
 1 adet yumurta
 1 yemek kaşığı süt
 Üzeri için;
 4 adet yumurta
 500 gr süzme yoğurt
 1 paket toz kremşanti (2x75 gr)
 1 su bardağı süt
 2 fincan tozşeker
 1 paket vanilya
 3 yemek kaşığı buğday nişastası
 1 adet limonun suyu (varsa kabuğunun rendesi)
 
 Hamuru hazırlamak için; un, kabartma tozu, vanilya ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp elinizle karıştırın. Üzerine yumuşamış yağı, yumurtayı ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
 Diğer taraftan, 28-30 santim çapındaki kelepçeli kalıbı ya da büyük boy yuvarlak borcamı 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın.
 Hamum merdane yardımıyla kalıptan 3-4 santim büyük olacak şekilde açın ve yağlanmış kalıba kenarlarını en az 3-4 santim yükselterek yerleştirin.
 Diğer taraftan, üzeri için; kremşanti ve sütü derin bir kaba aktanp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak krema kıvamına getirin.
 Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sanlarını, süzme yoğurt, tozşeker, vanilya, nişasta ve limon suyunu ekleyip mikserle 1-2 dakika daha çırpın.
 Yumurta aklarını başka bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın.
 Katılaşan yumurta akını kaşıkla yoğurtlu karışıma ilave edip kaşıkla kanştırın.
 Karışımı kalıptaki hamurun üzerine aktanp üzerini düzeltin.
 Keki 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında, 40 dakika kadar pişirip çıkarın. Keki kalıbıyla birlikte buzdolabında en az bir gece bekletin.
 Ertesi gün kalıptan çıkardığınız kekin üzerini özellikle frambuaz marmeladıyla süsleyip servise sunun, (herhangi bir marmelat kullanabilirsiniz)
 
 Not: kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla tamamen kaplarsanız kek hiç yapışmaz.
 
 
 | 
| Yoğurtlu Cheesecake | 
|  | Şi'ra Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.11.2009
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75421 Gönderme Tarihi: 03.May.2012
 2,678 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 paket kakaolu bisküvi
 3 çorba kaşığı tereyağı
 400 gram süzme yoğurt
 3 yumurta
 2 paket vanilya
 1 çay bardağı pudra şekeri
 2 çorba kaşığı un
 50 gram bitter çikolata
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Ahududu, böğürtlen
 1 limon kabuğu rendesi
 
 Bisküviyi toz haine getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Bu harcı tart kalıbının içine yerleştirip hafifçe bastırın. Yoğurt, yumurtayı bir kabın içinde çırpın. İçine vanilya, un ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve erimiş tereyağını içine ilave edip bu harcı da bisküvilerin üzerine kalıbın içine boşaltın. 190 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirip fırından alın. Soğumaya bırakın üzerine ahududu, böğürtlen, erimiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
 
 
 | 
| Yoğurtlu Cheescake | 
|  | damak tadı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2007
 Mesajlar: 22
 Şehir: Alanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15783 Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
 2,540 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket zencefilli bisküvi
 1 kahve fincanı sıvı yağ
 1 kase yoğurt
 225 gram labne peyniri
 150 gram tuzsuz beyaz peynir
 4 çorba kaşığı tozşeker
 1 çorba kaşığı toz jelatin
 3 çorba kaşığı sıcak su
 2 adet yumurta akı
 Ahududu marmelatı
 
 Öncelikle 1 paket zencefilli bisküvileri ezip, üzerine sıvı yağ ilave edin. İyice karıştırın. 20 cm. çapında bir kek kalıbına bisküvileri karışımı elinizle iyice bastırarak yerleştirin.
 Yoğurdu yağsız yumuşak peynir ve beyaz peynirle karıştırın.
 Şekeri ilave edin. Jelatini 3 çorba kaşığı kaynar suda eritin. Karışıma ilave edin.
 Yumurta aklarını kaşıkla karışıma ekleyin. Bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında 5 saat soğutun.
 Ahududu marmelatını kekin üzerine yayıp, servis yapın.
 
 
 | 
| Yoğurtlu Chesecake | 
|  | Ataol Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.02.2014
 Mesajlar: 22
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95779 Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
 2,040 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2.5 su bardağı un
 150 gram tereyağı
 1 yumurta
 1 tutam tuz
 İçi için:
 2 yumurta
 1 su bardağı şeker
 2 paket vanilya
 1 paket labne peyniri
 1.5 çay bardağı un
 200 gram süzme yoğurt
 1 çay barağı pudra şekeri
 Üzeri için:
 3 çorba kaşığı çilek reçeli
 1 çorba kaşığı bal
 
 Hamuru için gerekli malzemeleri bir kabın içinde hızlıca yoğurun. Yumuşak bir hamur haline geldiğinde yuvarlak bir kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika dolapta tutun. İçi için de yumurta ve şekeri çırpın. İçine peyniri, vanilyayı, yoğurdu ve unu ekleyip karıştırın. Bu peynirli kremayı dolaptan aldığınız hamurun içine dökün ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. 35 dakika pişince çıkartıp soğumasını bekleyin. Bu arada balı, reçelle akışkan bir hale getirip üzerine dökün. Hindistan cevizini serpip bekleyin. Daha sonra kekin üzerini kaplayacak şekilde süsleyin.
 
 
 | 
| Yoğurtlu Cheescake | 
|  | pinpon Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.06.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc143454 Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
 688 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tabanı için:
 2 paket yulaflı bisküvi
 150 gram eritilmiş tereyağı
 Üst kısmı için:
 1 adet limon kabuğu rendesi
 Yarım limonun suyu
 3/4 su bardağı pudra şekeri
 5 tatlı kaşığı toz jelatin
 1/3 su bardağı ılık süt
 650 gram süzme yoğurt
 Üstü için:
 1 su bardağı sıcak su
 1 su bardağı oda sıcaklığında su
 2 paket vişne jölesi
 400 gram meyve
 
 Bisküviyi mutfak robotundan geçirin 24 santimetrelik kelepçeli kalıbın içine alın ve üzerine erittiğiniz yağı ekleyin. Elinizle bisküvi ve yağı ovun ve bu işlem bitince iyice kalıbın hafif kenarlarından taşacak şekilde bastırın. Buzdolabına kaldırın.
 Limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini elinizle iyice ovun. Ovma işlemi bitince limon suyunu ekleyin karıştırın. Jelatini çok ılık sütte eritin ve bu karışımı limonlu pudra şekerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da süzme yoğurda ekleyip karıştırın.
 Dolaptan tabanı çıkarın ve hazırladığınız karışımı bunun üzerine döküp kaşığın tersiyle üzerini düzleştirin. Buzdolabına kaldırın ve 5-6 saat bekletin.
 Bu zaman diliminin sonunda jöleyi hazırlayın. Sıcak suya jöleyi dökün karıştırarak eritin ve üzerine diğer suyu ekleyin karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız cheesecake üzerine meyveyi dizin ve jöleyi kaşık kaşık meyvenin üzerini geçene kadar ekleyin. Dolaba kaldırın.
 Jöleli kısım donduktan sonra kalıbın kenarlarını bir spatula ile hafifçe oynatarak kelepçeli kalıptan servis tabağına alın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |