Kısa URL: https://ml.md/lc147950
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2020
459 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram brokoli
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Brokoliyi güzelce yıkayıp 10-15 dakika kadar haşlayın.
Sarımsağı ezin.
Bir kasede sarımsak ve yoğurdu karıştırın.
Brokolileri de servis tabağına alın.
Soğuyunca sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
500 gram brokoli
1 kase süzme yoğurt ya da suyu süzülmüş yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Brokolileri ağaç ağaç ayırıp yıkıyoruz. Tencereye koyup üstüne kaynar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. 8-10 dakikanın sonunda alıp soğuk sudan geçirerek süzüyoruz. Süzme yoğurt ya da suyunu süzdüğümüz yoğurdun içine rendelenmiş sarımsakları koyuyoruz ve tuz ilave edip karıştırıyoruz. Brokolileri ince ince doğruyoruz ve yoğurtlu karışımın içine koyup karıştırıyoruz. Salatamız hazır. Servis tabağına koyup dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.