| 
 
 
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc696 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005 
5,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba)
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
 
125 gr. katı yağ
 
yarım limon suyu
 
1 paket kabartma tozu
 
 
3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılarak, limon kabuğu rendesi, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek tekrar karıştırın. En son olarak kabartma tozunu da ilave ederek hafifçe karıştırarak, hamuru yağlanmış tepsiye dmküp üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.
 
 
 ML® Yoğurt Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3387 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
4,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 çay bardağı un ya da 3 bardak un 3 bardak irmik
 
1 çay bardağı margarin
 
3 çay bardağı toz şeker
 
3 çay bardağı yoğurt
 
3 yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Şerbeti için:
 
1/2 limon suyu 
 
5 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
 
Yumurta, şeker, hafifçe eritilmiş yağ birkaç dakika çırpılır ve yoğurt ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş limon kabuğu ve una karıştırılmış kabartma tozu ilave edilip 1-2 kez daha karıştırılır ve kalın kenarlı yağlanmış bir payrekse dökülür. 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir. Diğer yanda su ve şeker kaynatılıp limon suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır. Tatlı soğuyunca şerbet sıcak olarak ilave edilir. Tam tersi de yapılabilir, şerbet soğuk tatlı sıcak olabilir.
 
 
 ML® Selver Paşa Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3388 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,767 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
250 gr yoğurt (10 çorba kaşığı)
 
250 gr pudra şekeri (10 çorba kaşığı)
 
250 gr un (10 çorba kaşığı)
 
50 gr irmik
 
3 yumurta
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
25 gr margarin
 
Şurup malzemesi :
 
4 su bardağı şeker
 
4 su bardağı un 
 
1/4 limon
 
 
HAZIRLANIŞI
 
25-30 santim çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallıyarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyelim . 25 gr margarini bir kapta eritelim, üzerine 3 yumurta kırıp unu, irmiği yoğurdu, şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle dövercesine çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kabardığı zaman içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı, hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir. Başka bir tencereye şurubu kaynatıp sıcak tutalım. Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutalım. iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.
 
 
 ML® Gönpare için tıklayın
 
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3389 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet  yumurta 
 
3 su bardağı un
 
2 su bardağı  toz şeker
 
1 su  bardağı  yoğurt
 
1  çay kaşığı karbonat
 
Şurup malzemesi:
 
5 su bardağı su 
 
5 bardak toz  şeker
 
yarım limonun suyu 
 
 
Çukur bir kapta 4 adet  yumurta ve 2 su  bardağı  toz şekeri kanştırın.Una karbonat ve yoğurdu katıp  karıştırmaya devam edin.Bu karışımı yağlandığınız bir tepsiye dökün  ve orta hararetteki fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kaynatılıp soğutulmuş şurup döküp, servis yapın.
 
 
 ML® Kesme Tatlı için tıklayın 
 
 
ML® Kolay Havuç Dilimi (görsel)
 
  
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7874 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006 
3,799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
3 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı irmik
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Şerbet malzemesi
 
3 su bardağı toz şeker
 
3.5 su bardağı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
Yumurta ile şekeri çırpın. Yoğurt, un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini karışıma ilave edin, iyice çırpmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayıp, karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece  fırında pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri karıştırın. Şekeri iyice eritip limon suyunu ilave edin. Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® Patates Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8181 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
3,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süzülmüş yoğurt
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
2 su bardağı un
 
2.5 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı pudraşekeri
 
4,5 su bardağı su
 
3 adet yumurta
 
 
Bir kap içinde bir bardak pudraşekerle bir su bardağı yoğurt yoğu-rularak, üç yumurta ile de karıştırılarak bir kahve kaşığı karbonat, iki su bardağı un ilâve edip güzelce halledilecek, yağlanmış tepsiye konulup orta ateşli fırında pişirilecektir. Fırından çıktıktan sonra bir buçuk su bardağı sıcak su verilir, teppsinin ağzı kapanır. Onbeş dakika sonra üç bardak su ile iki buçuk bardak şeker kaynatılıp üzerine verilir.
 
 
 ML® Gürcü Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurt tatlısı | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8408 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006 
3,605 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir buçuk su bardağı tozşeker
 
5 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı irmik
 
Bir buçuk su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon
 
Servis için:
 
Kaymaklı dondurma
 
 
Çukur bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın, yoğurdu ilave edin. Una, kabartma tozu, irmik, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı diğer malzemeye ekleyin. Son olarak sıvıyağı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Isıya dayanıklı küçük kalıpların içini bir parça margarinle yağlayın ve hafif unlayın. Hazırladığınız karışımı eşit şekilde, fazla doldurmadan kalıplara dökün. 180 derece fırında her tarafı kızarıncaya kadar pişirin ve önceden kaynattığınız şerbete atin. Tatlıları şerbetin içinde çevirerek, her yerinin ıslanmasını sağlayın. Bir parça kaymaklı dondurma ile soğuk olarak servis yapın.
 
 
 ML® Lorlu Dolama için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
elena 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2005 
Mesajlar: 91 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9588 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
3,739 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir tencereye 250 gram kadar yoğurt, 1 limon suyunu ve kabuğunu koyup 250 gram kadar tozşekerle çırpın. 5 yumurta kınp, tekrar çırpın. 250 gram un, 50 gram kadar irmik katıp suluca bir hamur yapın. Yağlanmış bir tepsiye dökün, fırına verin. Fırından çıkınca üzerine bir bardak ılık su serpin. Üzerini kapatıp bir saat bekletin. Sonra soğumuş tatlının üzerine, 750 gram kadar şeker, 2 bardak su, 1 limon suyunu, kaynatmak suretiyle hazırlamış olduğunuz şerbeti dökün.
 
 
 ML® Örme Tatlı için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9808 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006 
3,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
250 gr. yoğurt
 
250 gr. un
 
50 gr. irmik
 
250 gr. şeker
 
5 adet yumurta
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 adet limonun suyu ve biraz karbonat
 
Şerbet için:
 
750 gr. şeker
 
2 su bardağı su
 
1  limonun suyu.
 
 
Yapılışı:
 
Yoğurt, limon suyu ve kabuğunu, şekerle birlikle iyice çırpın. Sonra da yumurtaları birer birer ilave edin. Hepsi iyice çırpıldıktan sonra bu kez un. karbonat ve irmiği ilave edip. bu karışımdan bir hamur yapın. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye dökün ve orta ısıiı fırında pişirin. Süresi dolduktan sonra tepsiyi fırından çıkarın ve üzerine bir bardak ılık su serpip bir bezle örtün. Böylece 1 saat kadar bekletin. Bu arada da tatlının şerbetini hazırlayın. 50 gr. şekeri 2 su bardağı suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra da 1 limonun suyunu ilave edin ve şerbeti sıcak olarak, soğumuş olan tatlının üzerine dökün.
 
 
 ML® Benli Nurşah için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
Günseli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2005 
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10678 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006 
3,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme:
 
6 kahve fincanı un,
 
30 gr tereyağı,
 
3 yumurta,
 
3 kahve fincanı sulu olmayan yoğurt,
 
4,5 kahve fincanı pudraşeker,
 
1 çay kaşığı karbonat. 
 
Şurubu için:
 
3 su bardağı tozşeker,
 
3,5 bardak su,
 
1 tatlı kaşığı limon suyu.
 
 
Yapılışı:
 
Büyük porselen bir kaba kaymağı alınmış sulu ve ekşi olmayan yoğurt konur ve tahta kaşıkla iyice çırpılır. Buna sırasıyla pudraşeker, yumurta, eritilmiş yağ, un ve unla birlikte karbonat katılır. Kaşıkla iyice karıştırarak hepsi birbirine yedirilir. Yağlanmış bir tepsiye iki parmak kalınlığında dökülür. Tepsi orta ısıdaki fırına sürülür ve hamur kabarıp, altı ve üstü pembeleşinceye kadar yani 45-50 dakika kadar pişirilir. Diğer tarafta bir tencereye tozşeker, su ve limon suyu konur. Şeker karıştırılarak eritilir. 5 dakika kadar kaynamaya bırakılır. Tatlının hamuru pişince tepsi fırından çıkarılır. Suluca bırakılmış kaynar şurup, fırından yeni çıkarılmış hamurun üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Yoğurt tatlısı iyice soğuduktan sonra istenilen biçimlerde kesilerek tabaklara konur ve servis yapılır.
 
 
 ML® Akgül Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
ÜLKÜ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10915 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
3,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gr. yoğurt «3 bardak»
 
3 bardak un
 
3 bardak pudra şekeri
 
8 tane yumurta
 
Şurubu:
 
6 bardak toz şeker
 
1 küçük paket yağ
 
1 paket   Baking  powder   «kabartma tozu» 
 
6 bardak su 
 
Yarım limon suyu   (3  kaşık)
 
 
Yapılışı:
 
Kaymağı alınan yoğurt bir cam veya porselen kâsenin içine konur, buna yumurtaların sarıları, pudra şekeri, un, eritilmiş durumda yağ ve kabartma tozu da sırasiyle ilâve edilir ve bu ilâveler yapılırken karışım devamlı olarak da karıştırılarak hepsi iyice halledilir. Fırın tepsisinin içi hafif yağlanır ve hazırlanan karışım bu tepsiye dökülüp orta hararetteki fırında yarım saat süre ile pişirilir. Bu esnada bir tencereye şeker, su ve limon suyu konup evvelâ şeker eriyene kadar karıştırarak sonra kendi haline bırakarak orta ateş üzerinde kaynatılır. Şeker tamamen eridikten sonra şurup hazır olmuş demektir, 5 dakika daha kaynatılıp, bu sırada fırından çıkarılıp üzerine yarım fincan su serpilip 3 - 4 dakika dinlendirilen sıcak yoğurt tatlısının üzerine şurup kanar vaziyette azar azar yedirilerek dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
 ML® Yenigün Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11233 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007 
3,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME
 
6 kaşık buğday nişastası
 
1 bardak irmik
 
1 bardak toz şeker
 
2 bardak yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 bardak un
 
6 yumurta
 
2 fincan sıvıyağ
 
ŞURUBU İÇİN
 
1 limon
 
3,5 bardak tozşeker
 
6 bardak su
 
 
YAPILIŞI
 
Yumurtaları şekerle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede birbirine yedirdikten sonra karışıma ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpın. Un, nişasta, yağ ve kabartma tozunu da ekleyerek, karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su, limon suyu ve şekeri kaynatın, sıcak şurubu tatlının üzerine dökün. Şurubu çekince dilimleyin. Hindistancevizi serperek servis yapın.
 
 
 ML® Mazruf Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurt tatlısı | 
  | 
Perihan Erek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17013 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007 
3,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 fincan un, 
 
5 fincan tozşeker, 
 
5 adet yumurta, 
 
1 paket kabartma tozu, 
 
1 çorba kaşığı yoğurt, 
 
yarım çay bardağı 
 
sıvıyağ. 
 
Şerbeti için: 
 
3 su bardağı tozşeker, 
 
5 su bardağı su, 
 
yarım limon.
 
 
Yumurta, un, şeker, yoğurt, kabartma tozu ve hamuru iyice çırpın. Sıvıyağ ile yağladığınız bir fırın tepsisine alın. Isısı 160 dereceye ayarlanmış fırında, yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yalan, içine bir iki damla limon sıkın. Tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Tatlınız sıcak, şerbetiniz ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün. Ve tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Soğutup servis yapın.
 
 
 ML® Perçem için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17183 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007 
3,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase yoğurt
 
4 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı toz şeker
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
şurup için;
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
yarım limonun suyu
 
 
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, üzerine yoğurt, elenmiş un, sıvıyağ ve kabartma tozu eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir, bu arada şurup malzemesi hazırlanır, soğutulur, fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir, şurubu çekince servise sunulur.
 
 
 ML® Susamlı Fındıkpare için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
Behzat Şendilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19701 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007 
3,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. susuz yoğurt (süzme)
 
250 gr. pudra şekeri
 
750 gr. toz şekeri
 
300 gr. un
 
3 adet yumurta
 
1 kaşık tereyağı veya margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
1/2 limon
 
 
1- Yoğurdu porselen bir kaba koyup kaşıkla ayran yapar gibi 5-10 dakika karıştırınız.
 
2- Yoğurdu, pudra şekerini, yumurtayı erimiş yağı, bakıng powder karıştırılmış unu koyup hepsini iyice karıştırınız.
 
3- Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış bir tepsiye kaşıkla aralıklı istediğiniz şekillerde koyup orta hararetli fırında 40-50 dakika altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
 
4- Şekeri, üzerini 1 parmak geçecek kadar suyla ateşte koyup kaynatınız.
 
5- Limon suyunu üzerine sıkıp suluca bir şurup yapınız.
 
 
 ML® Samsades için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19843 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007 
3,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
4 yumurta, 
 
125 gr. ince irmik, 
 
125 gr. pirinç unu, 
 
1 küçük kase yoğurt (250 gr.) 
 
750 gr. şeker, 
 
1/2 limon, 
 
karbonat.
 
 
Yapılışı:
 
1- 4 yumurtayı 4 kaşık şekerle bir kaba koyarak yumurta teli ile hafif ateş üzerinde ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpınız.
 
2- Yoğurdu bir kaba koyup iyice eziniz.
 
3- Çırpılmış yumurtaya yoğurdu, irmiği, pirinç ununu karbonatı koyup bir iki defa karıştıranız.
 
4- Yağlanmış, unlanmış bir kalıba bu karışımı koyup orta hararetli ateşte kabarıncaya kadar pişiriniz (kek gibi).
 
5- Şekerin üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla ateşe koyup 1-2 taşım kaynatınız.
 
6- Kaynayınca yarım limon suyu koyunuz.
 
7- Fırından çıkan tatlıyı geniş bir kaba koyup üzerine sulu şerbeti dökünüz.
 
8- Üzerine kapak kapatıp hafif ateş üzerinde şerbeti çekmesi için kaynatınız.
 
9- Şerbet koyulaşıp ve tatlı tarafından tamamen çekilince ateşten alıp soğumasını bekleyiniz.
 
10- Soğuyunca istediğiniz şekillere kesip (kare, dikdörtgen v.s.) tatlı tabaklarına koyunuz.
 
11- Üzerine arzu ederseniz kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız.
 
 
 ML® Kahriyat için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19933 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007 
36,613 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Malzemeler
 
3 yumurta
 
3 çay bardağı un
 
3 çay bardağı irmik
 
3 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı şeker
 
2 paket kabartma tozu
 
2 paket vanilya
 
hindistancevizi
 
1/2 su bardağı ceviz içi
 
Şerbeti:
 
4,5 Su bardağı su
 
4,5 Su bardağı şeker
 
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru, yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayın. Dilimleyip üstüne hindistancevizi serpelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
 
 
 ML® Yaban Gülü için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
alpayşişman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21277 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008 
3,607 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 su bardağı un
 
2 çay kaşığı karbonat
 
1/2 limon
 
1/2 paket vanilya
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
Şurup için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı şeker
 
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
 
Şekere 2,5 su bardağı su ilave edip kaynatınız. Orta kıvamda şurup hazırlayınız.
 
Derin bir kâseye yumurtaları kırıp yoğurtla beraber karışacak kadar çarpınız. Un, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunda eritilmiş karbonatı ilave edip karıştırınız.
 
Yağa batırılmış tatlı kaşığı ile yarım ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp kızdırılmış yağa atınız. Tavayı hareket ettirerek kabarmasını sağlayınız.
 
Hafif pembe renkte kızartıp soğuk şuruba atınız. Şurubunu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz.
 
 
 ML® Kolay Havuç Dilimi için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurt Tatlısı | 
  | 
şengülaras 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22502 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2008 
3,482 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 adet yumurta
 
Yarım portakal kabuğu rendesi
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3,5 su bardağı un
 
Şurup için:
 
2 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Önce şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Sonra hamur malzemesi karıştırılır. Fırın kabı bolca yağlanır, hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken 1 su bardağı su gezdirilir. Hemen ardından şurup gezdirilir. Şurubu çekince kare şeklinde kesilerek servise sunulur.
 
 
 ML® Balbaba için tıklayın 
 
ML® Balbaba (görsel)
 
  
 | 
YOĞURT TATLISI | 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23123 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008 
3,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tatlı yoğurt
 
1,5 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
3 adet yumurta
 
Yarım bardak irmik
 
Biraz tarçın
 
Kabartma tozu
 
Şurubu:
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
Birkaç damla limon
 
 
Bütün malzemeyi güzelce çırpıp, yağlanmış tepsiye dökün. Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Şurubu kaynatıp, soğutun. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökün. Hindistancevizi veya Antepfıstığı ile süsleyin.
 
 
 ML® Sütlü Nuriye için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |