Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Yoğurt Tatlısı (63 adet - 6,926,201 defa bakıldı)

Yoğurt Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurt Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc696
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005
5,035 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba)
1 su bardağı un
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
125 gr. katı yağ
yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu

3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılarak, limon kabuğu rendesi, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek tekrar karıştırın. En son olarak kabartma tozunu da ilave ederek hafifçe karıştırarak, hamuru yağlanmış tepsiye dmküp üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.


ML® Yoğurt Tatlısı için tıklayın




Yoğurt Tatlısı

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc3387
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,033 defa indirildi / yazdırıldı




6 çay bardağı un ya da 3 bardak un 3 bardak irmik
1 çay bardağı margarin
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1/2 limon suyu
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Yumurta, şeker, hafifçe eritilmiş yağ birkaç dakika çırpılır ve yoğurt ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş limon kabuğu ve una karıştırılmış kabartma tozu ilave edilip 1-2 kez daha karıştırılır ve kalın kenarlı yağlanmış bir payrekse dökülür. 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir. Diğer yanda su ve şeker kaynatılıp limon suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır. Tatlı soğuyunca şerbet sıcak olarak ilave edilir. Tam tersi de yapılabilir, şerbet soğuk tatlı sıcak olabilir.


ML® Selver Paşa Tatlısı için tıklayın




YOĞURT TATLISI

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc3388
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,645 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
250 gr yoğurt (10 çorba kaşığı)
250 gr pudra şekeri (10 çorba kaşığı)
250 gr un (10 çorba kaşığı)
50 gr irmik
3 yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
25 gr margarin
Şurup malzemesi :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/4 limon

HAZIRLANIŞI
25-30 santim çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallıyarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyelim . 25 gr margarini bir kapta eritelim, üzerine 3 yumurta kırıp unu, irmiği yoğurdu, şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle dövercesine çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kabardığı zaman içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı, hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir. Başka bir tencereye şurubu kaynatıp sıcak tutalım. Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutalım. iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.


ML® Gönpare için tıklayın



YOĞURT TATLISI

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc3389
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,477 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Şurup malzemesi:
5 su bardağı su
5 bardak toz şeker
yarım limonun suyu

Çukur bir kapta 4 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri kanştırın.Una karbonat ve yoğurdu katıp karıştırmaya devam edin.Bu karışımı yağlandığınız bir tepsiye dökün ve orta hararetteki fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kaynatılıp soğutulmuş şurup döküp, servis yapın.


ML® Kesme Tatlı için tıklayın


ML® Kolay Havuç Dilimi (görsel)


Yoğurt Tatlısı

YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc7874
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006
3,655 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet malzemesi
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yumurta ile şekeri çırpın. Yoğurt, un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini karışıma ilave edin, iyice çırpmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayıp, karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri karıştırın. Şekeri iyice eritip limon suyunu ilave edin. Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün. İyice soğuduktan sonra servis yapın.


ML® Patates Tatlısı için tıklayın


YOĞURT TATLISI

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8181
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
3,436 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 kahve kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı pudraşekeri
4,5 su bardağı su
3 adet yumurta

Bir kap içinde bir bardak pudraşekerle bir su bardağı yoğurt yoğu-rularak, üç yumurta ile de karıştırılarak bir kahve kaşığı karbonat, iki su bardağı un ilâve edip güzelce halledilecek, yağlanmış tepsiye konulup orta ateşli fırında pişirilecektir. Fırından çıktıktan sonra bir buçuk su bardağı sıcak su verilir, teppsinin ağzı kapanır. Onbeş dakika sonra üç bardak su ile iki buçuk bardak şeker kaynatılıp üzerine verilir.


ML® Gürcü Tatlısı için tıklayın


Yoğurt tatlısı

general
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc8408
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006
3,451 defa indirildi / yazdırıldı




Bir buçuk su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve fincanı sıvıyağ
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Servis için:
Kaymaklı dondurma

Çukur bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın, yoğurdu ilave edin. Una, kabartma tozu, irmik, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı diğer malzemeye ekleyin. Son olarak sıvıyağı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Isıya dayanıklı küçük kalıpların içini bir parça margarinle yağlayın ve hafif unlayın. Hazırladığınız karışımı eşit şekilde, fazla doldurmadan kalıplara dökün. 180 derece fırında her tarafı kızarıncaya kadar pişirin ve önceden kaynattığınız şerbete atin. Tatlıları şerbetin içinde çevirerek, her yerinin ıslanmasını sağlayın. Bir parça kaymaklı dondurma ile soğuk olarak servis yapın.


ML® Lorlu Dolama için tıklayın


YOĞURT TATLISI

elena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2005
Mesajlar: 91
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc9588
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,614 defa indirildi / yazdırıldı




Bir tencereye 250 gram kadar yoğurt, 1 limon suyunu ve kabuğunu koyup 250 gram kadar tozşekerle çırpın. 5 yumurta kınp, tekrar çırpın. 250 gram un, 50 gram kadar irmik katıp suluca bir hamur yapın. Yağlanmış bir tepsiye dökün, fırına verin. Fırından çıkınca üzerine bir bardak ılık su serpin. Üzerini kapatıp bir saat bekletin. Sonra soğumuş tatlının üzerine, 750 gram kadar şeker, 2 bardak su, 1 limon suyunu, kaynatmak suretiyle hazırlamış olduğunuz şerbeti dökün.


ML® Örme Tatlı için tıklayın


YOĞURT TATLISI

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc9808
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
3,660 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
250 gr. yoğurt
250 gr. un
50 gr. irmik
250 gr. şeker
5 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun suyu ve biraz karbonat
Şerbet için:
750 gr. şeker
2 su bardağı su
1 limonun suyu.

Yapılışı:
Yoğurt, limon suyu ve kabuğunu, şekerle birlikle iyice çırpın. Sonra da yumurtaları birer birer ilave edin. Hepsi iyice çırpıldıktan sonra bu kez un. karbonat ve irmiği ilave edip. bu karışımdan bir hamur yapın. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye dökün ve orta ısıiı fırında pişirin. Süresi dolduktan sonra tepsiyi fırından çıkarın ve üzerine bir bardak ılık su serpip bir bezle örtün. Böylece 1 saat kadar bekletin. Bu arada da tatlının şerbetini hazırlayın. 50 gr. şekeri 2 su bardağı suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra da 1 limonun suyunu ilave edin ve şerbeti sıcak olarak, soğumuş olan tatlının üzerine dökün.


ML® Benli Nurşah için tıklayın


Yoğurt Tatlısı

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10678
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,701 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
6 kahve fincanı un,
30 gr tereyağı,
3 yumurta,
3 kahve fincanı sulu olmayan yoğurt,
4,5 kahve fincanı pudraşeker,
1 çay kaşığı karbonat.
Şurubu için:
3 su bardağı tozşeker,
3,5 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu.

Yapılışı:
Büyük porselen bir kaba kaymağı alınmış sulu ve ekşi olmayan yoğurt konur ve tahta kaşıkla iyice çırpılır. Buna sırasıyla pudraşeker, yumurta, eritilmiş yağ, un ve unla birlikte karbonat katılır. Kaşıkla iyice karıştırarak hepsi birbirine yedirilir. Yağlanmış bir tepsiye iki parmak kalınlığında dökülür. Tepsi orta ısıdaki fırına sürülür ve hamur kabarıp, altı ve üstü pembeleşinceye kadar yani 45-50 dakika kadar pişirilir. Diğer tarafta bir tencereye tozşeker, su ve limon suyu konur. Şeker karıştırılarak eritilir. 5 dakika kadar kaynamaya bırakılır. Tatlının hamuru pişince tepsi fırından çıkarılır. Suluca bırakılmış kaynar şurup, fırından yeni çıkarılmış hamurun üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Yoğurt tatlısı iyice soğuduktan sonra istenilen biçimlerde kesilerek tabaklara konur ve servis yapılır.


ML® Akgül Tatlısı için tıklayın


YOĞURT TATLISI

ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc10915
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
3,865 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
500 gr. yoğurt «3 bardak»
3 bardak un
3 bardak pudra şekeri
8 tane yumurta
Şurubu:
6 bardak toz şeker
1 küçük paket yağ
1 paket Baking powder «kabartma tozu»
6 bardak su
Yarım limon suyu (3 kaşık)

Yapılışı:
Kaymağı alınan yoğurt bir cam veya porselen kâsenin içine konur, buna yumurtaların sarıları, pudra şekeri, un, eritilmiş durumda yağ ve kabartma tozu da sırasiyle ilâve edilir ve bu ilâveler yapılırken karışım devamlı olarak da karıştırılarak hepsi iyice halledilir. Fırın tepsisinin içi hafif yağlanır ve hazırlanan karışım bu tepsiye dökülüp orta hararetteki fırında yarım saat süre ile pişirilir. Bu esnada bir tencereye şeker, su ve limon suyu konup evvelâ şeker eriyene kadar karıştırarak sonra kendi haline bırakarak orta ateş üzerinde kaynatılır. Şeker tamamen eridikten sonra şurup hazır olmuş demektir, 5 dakika daha kaynatılıp, bu sırada fırından çıkarılıp üzerine yarım fincan su serpilip 3 - 4 dakika dinlendirilen sıcak yoğurt tatlısının üzerine şurup kanar vaziyette azar azar yedirilerek dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.


ML® Yenigün Tatlısı için tıklayın


YOĞURT TATLISI

Canan
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121
Şehir: Besevler-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc11233
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
3,706 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME
6 kaşık buğday nişastası
1 bardak irmik
1 bardak toz şeker
2 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 bardak un
6 yumurta
2 fincan sıvıyağ
ŞURUBU İÇİN
1 limon
3,5 bardak tozşeker
6 bardak su

YAPILIŞI
Yumurtaları şekerle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede birbirine yedirdikten sonra karışıma ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpın. Un, nişasta, yağ ve kabartma tozunu da ekleyerek, karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su, limon suyu ve şekeri kaynatın, sıcak şurubu tatlının üzerine dökün. Şurubu çekince dilimleyin. Hindistancevizi serperek servis yapın.


ML® Mazruf Tatlısı için tıklayın


Yoğurt tatlısı

Perihan Erek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17013
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
3,540 defa indirildi / yazdırıldı




5 fincan un,
5 fincan tozşeker,
5 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çorba kaşığı yoğurt,
yarım çay bardağı
sıvıyağ.
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker,
5 su bardağı su,
yarım limon.

Yumurta, un, şeker, yoğurt, kabartma tozu ve hamuru iyice çırpın. Sıvıyağ ile yağladığınız bir fırın tepsisine alın. Isısı 160 dereceye ayarlanmış fırında, yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yalan, içine bir iki damla limon sıkın. Tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Tatlınız sıcak, şerbetiniz ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün. Ve tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Soğutup servis yapın.


ML® Perçem için tıklayın


Yoğurt Tatlısı

yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17183
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007
3,221 defa indirildi / yazdırıldı




1 kase yoğurt
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
şurup için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu

Yumurta ve şeker iyice çırpılır, üzerine yoğurt, elenmiş un, sıvıyağ ve kabartma tozu eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir, bu arada şurup malzemesi hazırlanır, soğutulur, fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir, şurubu çekince servise sunulur.


ML® Susamlı Fındıkpare için tıklayın


YOĞURT TATLISI

Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc19701
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
3,538 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. susuz yoğurt (süzme)
250 gr. pudra şekeri
750 gr. toz şekeri
300 gr. un
3 adet yumurta
1 kaşık tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
1/2 limon

1- Yoğurdu porselen bir kaba koyup kaşıkla ayran yapar gibi 5-10 dakika karıştırınız.
2- Yoğurdu, pudra şekerini, yumurtayı erimiş yağı, bakıng powder karıştırılmış unu koyup hepsini iyice karıştırınız.
3- Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış bir tepsiye kaşıkla aralıklı istediğiniz şekillerde koyup orta hararetli fırında 40-50 dakika altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
4- Şekeri, üzerini 1 parmak geçecek kadar suyla ateşte koyup kaynatınız.
5- Limon suyunu üzerine sıkıp suluca bir şurup yapınız.


ML® Samsades için tıklayın


YOĞURT TATLISI

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19843
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
3,815 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
4 yumurta,
125 gr. ince irmik,
125 gr. pirinç unu,
1 küçük kase yoğurt (250 gr.)
750 gr. şeker,
1/2 limon,
karbonat.

Yapılışı:
1- 4 yumurtayı 4 kaşık şekerle bir kaba koyarak yumurta teli ile hafif ateş üzerinde ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpınız.
2- Yoğurdu bir kaba koyup iyice eziniz.
3- Çırpılmış yumurtaya yoğurdu, irmiği, pirinç ununu karbonatı koyup bir iki defa karıştıranız.
4- Yağlanmış, unlanmış bir kalıba bu karışımı koyup orta hararetli ateşte kabarıncaya kadar pişiriniz (kek gibi).
5- Şekerin üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla ateşe koyup 1-2 taşım kaynatınız.
6- Kaynayınca yarım limon suyu koyunuz.
7- Fırından çıkan tatlıyı geniş bir kaba koyup üzerine sulu şerbeti dökünüz.
8- Üzerine kapak kapatıp hafif ateş üzerinde şerbeti çekmesi için kaynatınız.
9- Şerbet koyulaşıp ve tatlı tarafından tamamen çekilince ateşten alıp soğumasını bekleyiniz.
10- Soğuyunca istediğiniz şekillere kesip (kare, dikdörtgen v.s.) tatlı tabaklarına koyunuz.
11- Üzerine arzu ederseniz kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız.


ML® Kahriyat için tıklayın


Yoğurt Tatlısı

Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc19933
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
36,132 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

Malzemeler
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistancevizi
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru, yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayın. Dilimleyip üstüne hindistancevizi serpelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.


ML® Yaban Gülü için tıklayın


YOĞURT TATLISI

alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21277
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
3,443 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
1/2 limon
1/2 paket vanilya
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Şurup için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Şekere 2,5 su bardağı su ilave edip kaynatınız. Orta kıvamda şurup hazırlayınız.
Derin bir kâseye yumurtaları kırıp yoğurtla beraber karışacak kadar çarpınız. Un, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunda eritilmiş karbonatı ilave edip karıştırınız.
Yağa batırılmış tatlı kaşığı ile yarım ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp kızdırılmış yağa atınız. Tavayı hareket ettirerek kabarmasını sağlayınız.
Hafif pembe renkte kızartıp soğuk şuruba atınız. Şurubunu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz.


ML® Kolay Havuç Dilimi için tıklayın


Yoğurt Tatlısı

şengülaras
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc22502
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2008
3,366 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
Şurup için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Önce şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Sonra hamur malzemesi karıştırılır. Fırın kabı bolca yağlanır, hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken 1 su bardağı su gezdirilir. Hemen ardından şurup gezdirilir. Şurubu çekince kare şeklinde kesilerek servise sunulur.


ML® Balbaba için tıklayın

ML® Balbaba (görsel)


YOĞURT TATLISI

merhamet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23123
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
3,363 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı tatlı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
Yarım bardak irmik
Biraz tarçın
Kabartma tozu
Şurubu:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon

Bütün malzemeyi güzelce çırpıp, yağlanmış tepsiye dökün. Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Şurubu kaynatıp, soğutun. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökün. Hindistancevizi veya Antepfıstığı ile süsleyin.


ML® Sütlü Nuriye için tıklayın






Yoğurt Tatlısı Tarifleri Güllaç Tarifleri



(63 adet Yoğurt Tatlısı 6,926,201 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort