| 
 
 
 | 
Yoğurt Soslu Patates Topları | 
  | 
zorbey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91341 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013 
2,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
2 haşlanmış patates
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı un
 
Maydanoz, sıcak su, tuz, nane
 
Sosu için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı pul biber, nane
 
 
Yoğurma kabında bulguru, haşlanmış sıcak patatesi bir miktar sıcak suyla yoğurun. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin. Daha sonra yumurtayı, salçayı, unu, tuzu, kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük köfteler yapıp, tuzlu suda haşlayın. 10 dakika sonra süzüp servis tabağına aktarın. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından pul biber ve nane konup eritilmiş tereyağını gezdirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "songül soner" tarafından gönderildi. 17.08.2015
 
 
 
 
Fotoğraf "çim" tarafından gönderildi. 19.09.2016
  
 | 
Yoğurt Soslu Patates Topları | 
  | 
sadıka müezzinoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143097 
Gönderme Tarihi: 29.May.2019 
977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet patates
 
2 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Kırmızı biberli yağ
 
Nane
 
Pul biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri soyup yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Üzerini örtecek kadar su koyarak haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzerek ezici ile ezin.
 
Az sıvı yağda ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı salça ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alarak patateslere ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurun. Cevizden büyük top şeklinde yuvarlayın ve servis tabağına alın.
 
Sarımsakları ezerek yoğurda ilave edin. Patates toplarının üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek, nane ve pul biberle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |