|
Yoğurt Soslu Börek |
|
saliha gür
Aşçı
Kayıt: 20.06.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc108495
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2015
1,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1,5 su bardağı un
2 yumurta
Tuz, kızartmak için sıvı yağ
İçi için:
300 gram kıyma
Karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
200 gram yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal Maydanoz
Kırmızı pul biber
Öncelikle hamuru yoğurup dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün. Oklavayla 25 cm çapında açıp yağın içinde kızartın. Kıymaları da başka bir yerde yağda kavurun. Kızaran hamurları geniş bir tavada kaynayan suyun içinde haşlayıp yumuşatın. Tabağa alıp aralarına kıymalı iç koyun. En son üzerine çırpılmış yoğurt, kırmızıbiber yağ yakın. Maydanoz serpip ikram edin.
|
Yoğurt Soslu Börek |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5968
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
3,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
Su
Yağ
Tuz Kabartma Tozu
Sarmısak
Tereyağı
Un ile suyu hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. içine çok az yağ, kabartma tozu ilave edin ve iyice yoğurun. Kendi damak tadınıza göre tuz ilave edin. Fırında, üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Geniş bir kaba börekten irili ufaklı parçalar bölüp koyun. Diğer tarafta, yoğurdu koyu bir ayran kıvamına getirin, içerisine dövülmüş sarımsak ekleyin Ayranı parçalara bölünmüş böregin üzerine dökün. Tereyağını hafif yanacak kadar kızartın, isteğe göre pul biberde ilave edilebilir. Erimiş tereyağını da, son olarak ayranlanmış böreğin üzerine dökün.
ML® Soslu Börek için tıklayın
ML® Soslu Börek Videosu
|
|